İMKB %-1,55
-897,5 56956,4
USD % -0,2
-0,004 1,831
EURO % -0,3
-0,006 2,336
ALTIN % -0,3
-0,308 93,8871
BOVESPA%-1,47
-847,956646,9
FDAX%-0,79
-50,916401,06
 
Skip Navigation LinksAna Sayfa > Haberler > Haber Detay

İçkisi bitti, içki sepetini kurdu


İnternet girişimciliğinde yeni bir platform, içkisepeti.com.

Haber : Gözde Yeniova / 08.11.2009

Gece yarısı evde arkadaşlarıyla eğlenirken içkisi biten Kuzen Turizm’in sahibi ve genel müdürü olan Cenk Dilbaz, 30 dakikada eve içki servisi yapan ickisepeti. com’u kurmaya karar verir. 2008 yılında açılan web sitesine ilk gün 50 bin kişi giriş yapar. İnternetten 7 gün 24 saat hizmet veren ickisepeti.com web sitesi, şimdi 2.5 milyon dolar ciroya ulaşan bir işletmeye dönüşmüş durumda.
Üyelerinin yüzde 60’ını bayanların oluşturduğunu söyleyen Cenk Dilbaz, “Yazın daha çok hafif alkollü ürünler ve dondurma tarzı ürünlerimiz satılırken, kışın ağırlıklı ağır alkollü ve gurme ürünlerimiz satılıyor” diyor. Gelen talepler üzerine web sitesinde yeni projeleri olan Cenk Dilbaz, 2010’a girmeden online restoran siparişi verilebilen bir bölüm açılmasını ve franchise vermeyi planlıyor. Dilbaz’la içkisepeti. com’un girişim öyküsünü ve yeni planlarını konuştuk.

KOBİ Girişim: İçkisepeti fikri nasıl doğdu, daha önce hangi alanda faaliyet gösteriyordunuz?
Cenk Dilbaz:
Yaklaşık 10 yıldır hizmet sektöründe faaliyet gösteren Kuzen Turizm seyahat acentesinin genel müdürlüğünü yapıyorum. Son yıllarda artan internet kullanıcılarından yola çıkarak hizmet sektöründe bir yeni oluşum planladık. 7/24 evlere hizmet veren bir içecek ve gıda dağıtım şirketi kurduk. Amacımız, insanların evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan 24 saat boyunca birçok istedikleri ürünü kapılarına getirmek oldu.

Web sitesi ne zaman kuruldu, kaç ortaklı ve kaç çalışanınız bulunuyor?
Dilbaz:
2008 yılında satışlarımıza başladığımız ickisepeti.com iki ortaklı. Şu anda da 20 çalışanı bulunuyor.

Her türlü içki ve yiyecek nereden sipariş ediliyor, şirketlerle anlaşmalı mısınız yoksa kendinize ait bir deponuz mu bulunuyor?
Dilbaz:
İstanbul’da üç farklı noktada kendi satış mağazaları mızdan siparişlerimizi ulaştırıyoruz. Ancak şu an diğer iller için franchise görüşmeleri devam ediyor. Bunun için altyapı ve sistemimiz tamamen hazır. Değişik bölgelerden yatırımcılar ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz.


1 | 2 | 3 | 4 | Sonraki Sayfa ► | Son Sayfa ►►





İnternet girişimciliğinde yeni bir platform, içkisepeti.com.
İnternet girişimciliğinde yeni bir platform, içkisepeti.com.
 
 

Arkadaşına yolla  
Yazdır
Favorilere ekle
    Yorumlar ( 0 )
    Bu Resim'e Henüz Yorum Yapılmamış.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Ekonomist Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın:
   

 
Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumnuzu yazmadan önce üye girişi yapınız.
 
 
Forumdan Başlıklar
En Çok Okunanlar // Yorumlananlar
Yatırım yapılabilecek 30 gıda şirketinin franchising koşullarını araştırdık.
Global kriz, az riskle yatırım imkanı tanıyan franchising sistemine olan talebi artırdı. İş bulamayanlar, işini kaybetme korkusu yaşayanlar ya da krizden darbe yiyen sektörlerde faaliyet gösteren ş Devamı için tıklayın...






Anket
Enflasyon bu yıl sonunda yüzde kaç olacak?




Ekonomist ve Capital Sıralamaları
siralamalar
E-bülten
 
E- mail Adresiniz
 


Dergi İçeriği ve Verilen Ekler
  • Bu yıl topraktan bereket fışkıracak
  • “Boyner’in yaptığı rakibini yok etme operasyonudur”
  • Klasik pazarlar üzüyor, umut yeni pazarlarda
  • Ömer Malaz Numarine’i tekrar geri aldı
  • Babadan devraldığı Betek’i ikiye katladı
  • Stajyerlik yaptığı şirketi 155 milyon liralık ciroya taşıdı
  • Klasik Türk ürünleri duty free’leri uçurdu
  • Yeni Desa mimarisinden ucuz genç markası çıktı
  • “Türk enerji borsasına yabancı ilgisi çok olur”
  • Dergi İçeriği       
  • Arşiv

    Tüm geçmiş Ekonomist sayılarına kapsamlı arşivimizden erişebilirsiniz.



    Hisse senedi verileri 3 dakika, Tahvil-Bono-Repo özet verileri 15 dakika gecikmelidir. Piyasa verileri MATRİKS BİLGİ DAĞITIM HİZMETLERİ A.Ş. tarafİndan sağlanmaktadır.
    Sayfadaki analizler www.ekonomist.com.tr’ye aittir. İMKB isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. İMKB ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen İMKB'ye ait olup, tekrar yayınlanamaz.

    Copyright © Ekonomist Online | Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul
    Capital500 en_begenilen_sirketler en_degerli_markalar sosyal_sorumluluk_liderleri inovasyon_liderleri ceolarin_ideal_sirketleri en_guclu_30_kadin Perakende50 ihracat500 en_guclu_is_insanlari anadolu_250 anadolu_markalari en_zengin_100_is_insani