EKONOMIST
BU SAYIDA
DERGİ ARŞİVİ KÜNYE ABONELİK BİZE ULAŞIN İŞ FIRSATLARI
Giriş yap
Kullanıcı adı:
Şifre:
Eğer kayıt olmamışsanız lütfen aşağıdaki düğmeyi tıklayınız

Tel: 0 212 410 32 56
Faks: 0 212 410 32 55
Adres: Hürriyet Medya Towers
34212 Güneşli/İstanbul
azarlar > Feridun Güngör: Vergide Gündem

Yurtdışından kullanılan kredilerin vergilendirilmesi

Yurtdışı borçlanmaya karar vermek için, en az bunun kadar önemli kurumlar vergisi stopajı, katma değer vergisi ve damga vergisi açısından da işlemin değerlendirilmesi gerekiyor.

Şirketlerin ne ölçüde sermaye ne ölçüde borçla finanse edileceği, borçla finanse edilecek kısmın ise ne kadarının ortaklardan ne kadarının banka ve diğer finansal kuruluşlardan sağlanacağının tespiti en kritik işletme kararlarından birisidir. Bu karar her ne kadar bir işletme kararı gibi gözükse de şirketlerin uzun vadeli vergi pozisyonunu derinden etkilediğinden vergisel yönleri ağırlıkta olan bir karardır.

Yazının Devamı 2008/33 sayımızda

[ ANA SAYFA ]
[ Borsa | Finans | Haberler | Ekonomik Gösterge | İş ve Borsa Kulisi | Girişim ]
[ Pazarlama İletişimi | Bilişim/Yeni Ekonomi | ]
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.