|
Jamal, 'kurumsal sufizm' kavramı ile iş insanlarına yeni yöntemler sunuyor.
Haber : Hülya Güler / 29.11.2009
Dünyanın dört bir yanındaki şirketler ve ekonomiye yön veren işadamı ve üst düzey yöneticiler, her fırsatta durup, krizle ilgili nerede nasıl bir hata yaptıklarını ve bunları bir daha tekrarlamamanın yollarını arıyor. Uzmanları dikkatle izliyorlar ve ne söyledikleri üzerlerinde iz bırakanları da yakın takibe alıyorlar. Son yıllarda şirketlere bu anlamda ilham veren gurulardan biri de Azim Jamal.
Jamal, bugüne kadar yazdığı kitaplar ve yaptığı konuşmalar ile bir milyonun üzerinde iş insanına ulaşmış bir yönetim danışmanı. Kenya kökenli olan, İngiltere ve ABD’de okuyup finans alanında çalışmış Jamal’ı diğerlerinden farklı kılan ise batı kültürü ile doğu kültürünü, bir anlamda maddi hayat ile manevi hayatı birbiri ile harmanladığı bir söylemi olması.
Corporate sufi (kurumsal sufi) adını verdiği söylemi ile bugünlerde ekonomik kriz nedeniyle güçlük çeken şirket ve yöneticilerine farklı bakış açıları sunan Jamal bir dizi konferans vermek üzere geldiği Türkiye’de Ekonomist’in sorularını yanıtladı.
Ekonomist: Bugünlerde eleştirilse de hala geçerliliğini koruyan kapitalizmin tam tersi bir söyleminiz var. Dilerseniz biraz günümüz iş dünyasına yabancı sufizmi, kurumsal kavramı ile nasıl birleştirdiğiniz ile başlayalım. Nedir kurumsal sufizm?
Azim Jamal: Uzun yıllar ABD’de ve Kanada’da çeşitli finans şirketlerinde yönetici olarak çalıştım. Kenya’lı bir ailenin Tanzanya’da doğmuş çocuğu olarak İngiltere, ABD ve Kanada’da okumuş ve çalışmış biriyim. Bunun sonucunda oluşturduğum söylemimde ve yazdığım kitaplarda sahip olduğumuz profesyonel boyutu; kurumsal ve ruhsal boyutumuzu da; bir benzetme yaparak sufilik olarak tanımladım.
Peki tam olarak nasıl tanımlıyorsunuz kurumsal sufizmi?
Jamal: Kurumsal sufizmi, bir kişisel gelişim süreci olarak da tanımlayabileceğimiz gibi aynı zamanda şirketlerin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla tüm süreçlerin farklı bir yolla gözden geçirildiği bir uygulama olarak da görebiliriz. Bu yolun ne olduğunu ise şirketler kendileri buluyorlar. Bunu yaparken bugün genel geçer yönetim ilkeleri ve teknik desteklerin yanı sıra günümüz iş dünyasında unutulmaya yüz tutmuş kimi etik kuralların ve değerlerin, şirket bünyesinde kabul edilmesini öneriyoruz. Bunlar daha fazla işbirliği, gücün paylaşımı, sosyal sorumluluk gibi kavramlar olabildiği gibi, kişinin gerçek yeteneklerini keşfetmesi gibi kişisel konular da olabiliyor.
1 | 2 | 3 | 4 | Sonraki Sayfa ► | Son Sayfa ►►
|
|