Pınar Süt’ten organik büyüme

Pınar Süt’ten organik büyüme

8098Pınar Süt, İzmir ve Eskişehir’in ardından açtığı üçüncü fabrikasını Şanlıurfa’da faaliyete geçirdi. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, toplamda 100 milyon TL’ye yakın yatırımla açtıkları Şanlıurfa fabrikasının sosyoekonomik bir kalkınma projesi olduğunu söylüyor.

Türkiye’den yapılan süt ve süt mamulleri ihracatının yüzde 19’unun Pınar Süt tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş ise Şanlıurfa fabrikasının Pınar markasının bölgedeki konumunu güçlendirecek ve ihracat hedeflerine ulaşmasını sağlayacak önemli bir yatırım olduğunu anlatıyor.

Fabrikanın açılışında konuşma imkânı bulduğumuz Mehmet Aktaş, burada günlük 500 tonluk kapasiteye sahip olduklarını söylüyor. Pınar Süt’ün sahip olduğu üç tesisin yanı sıra Manisa Beydere’de organik üretim yapan bir çiftliğe de sahip olduklarını aktaran Aktaş, burada bin 500 baş hayvana sahip olduklarını, üretimin günlük 17 bin ton civarında olduğunu dile getiriyor.

Süt ve süt ürünlerinde organik üretime geçen ilk markalardan biri olduklarını kaydeden Aktaş, talebe göre buradaki üretimi artıracaklarını anlatıyor. Aktaş, “Şu an organik üretimde Beydere ve Kelkit’ten aldığımız ürünlerle günlük 20 bin tonluk üretim söz konusu.

Organiğe olan ilgi tüketimi de doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla şu an satışlarımızda yüzde 1,8 civarında olan organik ürün payının taleple birlikte artmasını bekliyoruz” diyor.



İlgili Haberler
0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış

İlk yorumu yazmak ister misiniz?

Yorum yap