Bist 100
10245,36
-0,02%
Bist 100
Dolar/TL
32,2186
-0,0993%
Dolar/TL
Euro/TL
34,6244
-0,1751%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0747
0,0042%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2404,37
0,42%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

20 kurumdan 55 hisse önerisi: 20 kurumun en güncel listesini araştırdık

Son dönemde aracı kurumlar model portföylerini hisse performanslarına ve yeni beklentilere bağlı olarak güncelliyor. 20 kurumun en güncel listesinde 55 hisse yer alıyor.

05 Aralık 2023
20 kurumdan 55 hisse önerisi: 20 kurumun en güncel listesini araştırdık

Son dönemde aracı kurumlar model portföylerini hisse performanslarına ve yeni beklentilere bağlı olarak güncelliyor. 20 kurumun en güncel listesinde 55 hisse yer alıyor. En çok önerilen hisseler ise Turkcell, BİM Mağazalar, CCI, Tüpraş, TAV Havalimanları ve THY olarak sıralanıyor.

26 Kasım - 09 Aralık 2023 tarihli sayıdan

Borsa İstanbul'da (BİST) hem üçüncü çeyrek bilançolarının tamamlanması hem de son çeyreğe ve 2024'e ilişkin beklentilerin oluşmaya başlamasıyla aracı kurumlar hedef hisse fiyatlarında ve önerilerinde değişikliklere gidiyor. Model portföyler de hisse performanslarına ve öngörülere bağlı olarak güncelleniyor. 

Biz de bu süreçte 20 kurumun en güncel hisse önerilerini araştırdık. 20 kurum toplamda 55 hisse için 'al' derken en çok önerilen hisseler, 15 kurumun portföyündeki Turkcell ve 14 kurumun portföyündeki BİM Mağazalar oldu. Bu iki hisseyi 10 kurumla Cola-Cola İçecek (CCI) ve Tüpraş, sekiz kurumla TAV Havalimanları ile Türk Hava Yolları (THY) takip etti.

LİDER FAKTORING PORTFÖYDE

Tacirler Yatırım; Türk Traktör'ü çıkardığı model portföyüne Lider Faktoring'i ekledi. Son çeyrekte Türk Traktör'den güçlü finansallar bekleyen Tacirler Yatırım; 2024'te etkilerini daha fazla görmeyi beklediği kredi sıkılaşması sonucunda satışlarda adetsel bazda sert gerileme olabileceğini öngörüyor. 

Kurum; iç pazarda gerçekleşebilecek bu gerilemenin ihracatla normalize edilme olasılığını düşük gördüğü için Türk Traktör'ü portföyden çıkarma kararı aldı.

Lider Faktoring'i 12 aylık 15,57 TL hedef fiyatla araştırma kapsamına dahil eden Tacirler Yatırım, hisse için 'al' diyor. Tacirler Yatırım Araştırma Direktörü Kadirhan Öztürk; "Şirketin ve ortakların sektördeki 30 yılı aşkın tecrübesiyle güçlü know-how kapasitesi, ekonomik konjonktürün faktoring şirketleri için en iyi ortamı oluşturması ve Lider Faktoring'in küçük/büyük müşterilere nüfuz ederek portföyünü müşteri, sektörel ve coğrafi bazda efektif olarak çeşitlendirmesi değerlememizin ana temaları" diyor. 

2023'ün dokuz ayındaki yüksek öz kaynak kârlılığıyla 2024'te de gelir ve kârlılık artışının devamını öngören Öztürk; yüksek öz kaynak kârlılığının sürdürülebilir büyümeye katkı sağladığının altını çiziyor.

NEDEN TURKCELL VE CCI?

ALB Yatırım, kasım ayında Turkcell ile CCI'yi portföyüne dahil etti. Turkcell'i üçüncü çeyrek finansallarının ardından 79,8 TL hedef fiyat ve 'al' önerisiyle 12 aylık model portföye eklediklerini söyleyen ALB Yatırım Araştırma Yönetmeni Uğur Aydın; fiyat düzeltmeleriyle güçlenen abone başı birim gelirlerin ve artan abone sayısının güçlü operasyonel performansın devamını getirebileceğini kaydediyor. 

Aydın; "Turkcell'in talep esnekliği düşük bir sektörde faaliyet göstermesinin ve 2024 ikinci yarısı itibarıyla başlamasını beklediğimiz dezenflasyon sürecinin şirketi olumlu etkileyebileceği düşüncemize ek olarak yüksek iskonto oranı 'al' önerimizin temel nedenleri" diyor.

CCI de ALB Yatırım'ın yine üçüncü çeyrek finan-salları sonrasında 572 TL hedef fiyat ile araştırma kapsamına dahil ettiği bir diğer hisse. 

CCI'nin iç ve dış talepteki yavaşlamaya karşı talep esnekliği düşük bir sektörde faaliyet gösterdiğini belirten Uğur Aydın; 2024 ilk yarısı boyunca yüksek seyredecek enflasyonun özellikle Türkiye operasyonları cirosunda pozitif etkisi olacağını öngörüyor. 

Aydın; ciro içindeki yüzde 59'luk ihracat payını oluşturan uluslararası operasyonlardaki hacim büyümesinin ve olası kur artışlarının olumlu etkisini de 'al' önerisinin nedenleri arasında gösteriyor.

HANGİ ÜÇ HİSSE?

Galata Wind, Otokar, Orge Enerji'yi portföyüne dahil eden Gedik Yatırım, enflasyona endeksli iş yapısını beğense de kâr realizasyonu amacıyla Enerjisa'yı bu listeden çıkardı. Bu kararların model portföyü 2024'e hazırlamak için atılan ilk adım olduğunu belirten Gedik Yatırım Araştırma Direktörü Ali Kerim Akkoyunlu; portföye iskontolu ve/veya göreceli olarak faaliyet görünürlüğü yüksek olduğunu düşündükleri şirketleri ekledikleri ve portföy ayarlamalarını yaptıkları bilgisini veriyor. 

Galata Wind'i cazip büyüme profili, sektöründe net nakit pozisyonuna sahip olması ve 2024 yılı başındaki yeni üretim kapasitesi dolayısıyla beğendiklerinin altını çizen Akkoyunlu; Orge Enerji'yi mevcut faaliyet gösterilen iş kollarındaki güçlü büyüme potansiyeline ek
olarak yeni iş kollarında da büyüme iştahıyla tekrar portföye eklediklerini vurguluyor.

Ali Kerim Akkoyunlu; Otokar için şu analizi yapıyor: "Hisseyi sağlam iş modeli ve 2024'teki öngörülebilir büyüme potansiyelinden dolayı portföye ekledik. 

Iveco ile yapılan otobüs satış anlaşması ve yüksek getiri sağlayan savunma sanayi grubundaki yeni iş miktarı, güçlü son çeyrek beklentilerimiz ve 2024'te de beklediğimiz döviz bazlı güçlü büyüme, şirketin temel temaları. 2024'te Oto-kar'da yüzde 80'e yakın FVAÖK büyümesi öngörüyoruz."
 

EN ÇOK BEĞENİLEN 6 HİSSENİN ÖZEL ANALİZİ
Turkcell
Mobil segmentinden gelecek katkının güçlü olacağı öngörülüyor. Faturalı abone sayısındaki artış, fiyat düzenlemeleriyle güçlenen operasyonel performans, kullanıcıların daha yüksek paketlere geçmesiyle ARPU'daki ivmelenmeyle öne çıkan Turkcell'in son iki yıldaki güçlü fiber yatırımlarından değer yaratacağı tahmin ediliyor.
BİM Mağazalar
Yaygın mağaza ağıyla, nakit toplama gücü ve kendi finansmanını iç kaynaklardan sağlamasıyla, operasyonlarının büyük çoğunluğunu TL üzerinden gerçekleştirdiğinden yabancı para riskine maruz kalmamasıyla beğeniliyor. Şirket için enflasyonist ortamda güçlü beklentiler var.
CCI
Uluslararası operasyonların güçlü katkısı, büyüyen konsolide satış hacmi ve Türkiye pazarında yüksek enflasyona karşı fiyatlandırma stratejisinin olumlu etkileri göz önüne alındığında 2023'ü güçlü finansallarla kapatması bekleniyor. Dengeli ürün portföyüyle de öne çıkıyor.
Tüpraş
Yüksek kapasite kullanım oranıyla, 2023 Eylül itibarıyla 53,3 milyar TL'lik güçlü net nakit pozisyonuyla ve temettü beklentisiyle tercih ediliyor. Net rafineri marjının, arz sorunları ve havacılıktaki olumlu görüntünün de desteğiyle yüksek kalabileceği beklentileri de şirketi öne çıkarıyor.
TAV Havalimanları
Almati operasyonlarının güçlü performansı, ileriye dönük inorganik büyüme fırsatları ve havacılık sektörü beklentilerinin pozitif görünümü sayesinde TAV hisselerinin sağlıklı performansının devamı öngörülüyor. Grubun genişleyen portföyünün hisseler için katalizör görevi görmesi bekleniyor.
THY
Pandemi öncesi yolcu sayısını yakalayan ve yolcu sayısı artmaya devam eden THY, doluluk oranlarına yönelik güçlü beklentilerle ve 10 yıllık stratejik hedeflerinin güçlü büyümeye işaret etmesiyle beğeniliyor. Kargo uçuşlarının önem kazanmasına bağlı yeni bir hava kargo şirketi kurması da olumlu bulunuyor.

 

0


  • ALTIN GRAM - TL 2404,37 0,42%
  • ALTIN ONS 2321,2 0,53%
  • BIST 100 10245,36 -0,02%
  • DOLAR/JAPON YENI 155,711 0,144%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,37113 -0,07069%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 92,675 1,0763%
  • DOLAR/TURK LIRASI 32,2186 -0,0993%
  • EURO/DOLAR 1,0747 0,0042%
  • EURO/TURK LIRASI 34,6244 -0,1751%
  • STERLIN/DOLAR 1,2497 0,0044%
Günün En Çok Okunanları
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL