Bist 100
9530,47
0%
Bist 100
Dolar/TL
32,5259
0,4394%
Dolar/TL
Euro/TL
34,7507
0,5416%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0683
0,0932%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2489,45
1,07%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

‘Karakterli’ etten dönere yatırım fırsatı

30 Eylül 2016
‘Karakterli’ etten dönere yatırım fırsatı
burcu
‘Karakterli hayvan seçimi’ sloganıyla İzmit’ten Türkiye geneline açılan Özsar Döner, franchise şubelerle büyüyecek. İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya ve Konya’da franchise şubeler açmayı planlayan markanın aylık ciro hedefi m2 başına bin 100 TL ve üzeri.

BURCU TUVAY
btuvay@ekonomist.com.tr

Özsar Dönerin hikayesi 1950’li yıllarda besicilikle başladı. 1997’de üç masa ile küçük bir esnaf lokantası olarak İzmit’te ilk şubesini açan şirket, 2000 yılında da Özsar Döner adıyla ilk döner restoranını faaliyete geçirdi.

Et konusunda uzman olan Özata Ailesi’nin 'karakterli hayvan seçimi’ diye adlandırdığımız bir sistemi var. Bu sistem hayvanın yaşına, cinsine, türüne, iskelet yapısına, yağ kas oranına, gözlerine ve dişleri gibi özelliklerine göre seçilmesini sağlıyor. Etler de restoranlarda bu şekilde servis ediliyor.

Özsar Restoranları’nı fast food olarak konumlandırmadıklarını söyleyen şirketin pazarlama direktörü ErenÖzata, şöyle devam ediyor: “Geleneksel Türk dönerini koruyarak, orijinal tadı ve kalitesinde, Türk aileleri için hazırlıyoruz.

AVM, Cadde ve Yaşam Alanı olarak üç farklı konseptte hizmet veriyoruz. Yakın zamanda yeni bir konsept daha ekleyeceğiz. Bu üç konseptin temel ayrışma noktaları alanın m2’si ve bu m2’ye göre de menüsü.

Ana ürünümüz olan döner tüm kon-septlerde aynı. Dönerin şubelerde hazırlanmasını istemiyoruz. İzmit’te bulunan fabrikamızda aynı reçetede hazırlayıp şubelerimize gönderiyoruz."

FARKLI MARKALARI VAR
Özsar Döner’in şu anda beş şubesi bulunuyor. Ancak şirketin Özsar Döner dışında, Alaçatı Muhallebicisi, Chicken House, Özsar Steak House, Özsar Kasap Izgara markalan da var. Bu markalarla birlikte toplam şube sayısı ise 50 civarında bulunuyor.

Alaçatı Sokağı olarak bir konsept yaratacaklarını ifade eden Eren Özata, bu konseptin içerisinde en az altı adet restoranın bulunacağını, bu restoranlardan birisinin de Özsar olacağını vurguluyor.

İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya ve Konya, 2017’de franchise verilmesi planlanan iller arasında yer alıyor. Ortalama m2 yatırım maliyeti 650 dolar civarında. Aylık ciro hedefi ise m2 başı bin 100 TL ve üzeri olarak öngörülüyor. Yüzde 15 kâr marjı sunuluyor. Yüzde 5 royalty alınıyor.

İŞİN AYNASI
Uygun yer: İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Konya.
İlk sermaye: Ortalama m2 yatırım maliyeti 650 dolar civarında.
Ciro hedefi: Aylık m2 başına bin 100 TL ve üzeri.
Kâr marjı: Yüzde 15.

Başvuru İçin iletişim: www.ozsar.com
0


  • ALTIN GRAM - TL 2489,45 1,07%
  • ALTIN ONS 2380,44 0,81%
  • BIST 100 9530,47 0%
  • DOLAR/JAPON YENI 154,276 -0,066%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,37513 -0,14958%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 94,26 0,1011%
  • DOLAR/TURK LIRASI 32,5259 0,4394%
  • EURO/DOLAR 1,0683 0,0932%
  • EURO/TURK LIRASI 34,7507 0,5416%
  • STERLIN/DOLAR 1,24671 0,108%
Günün En Çok Okunanları
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL