Bist 100
9079,97
3,1%
Bist 100
Dolar/TL
32,3456
0,2253%
Dolar/TL
Euro/TL
34,911
-0,0857%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0793
-0,3025%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2310,63
1,43%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

İstilacı balık olarak biliniyor... İstanbul'un ünlü restoranlarının menüsüne girdi

08 Aralık 2020 | 22:17
Son Güncellenme: 27 Ekim 2022 | 18:04
İstilacı balık olarak biliniyor... İstanbul'un ünlü restoranlarının menüsüne girdi
İklim değişikliğinin etkisi ile yeni balık türleri Akdeniz Havzası’nda olduğu gibi ülkemizde de artış göstermeye başladı. Bunlardan bir tanesi de istilacı özelliğiyle tanınan  ve dikenleri zehirli olan aslan balığı.

Akdeniz Koruma Derneği, yaptığı son çalışmalarda Akdenizfoku, kumköpekbalığı, denizçayırları ve iklim değişikliğine yönelik izleme ve araştırma çalışmaları yürütüyor. Akdeniz Koruma Derneği Başkanı Zafer Kızılkaya, “Kılkuyrukmercan, beyazsokar, esmersokar, lokumbalığı, aslanbalığı Körfez’de daha önce sularımızda yaşamayan ancak Süveyş Kanalı ve iklim değişikliği nedeniyle artık yaşamaya başlayan türler” diyor.

Bunlardan bir tanesi de son dönemde denizlerimizde sıkça karşımıza çıkan aslanbalığı.

Aslanbalığı kendine has lezzetiyle İstanbul’da da birçok restoranın mutfağında yerini aldı.

Frankie İstanbul, Araka, Muutto Street Food&Meze Bar, Apartıman Yeniköy, Neolokal, Swissotel The Bosphorus bu mekânlardan bazıları.

İstanbul Life dergisi, şeflerin kapısını çaldı ve aslanbalığı ile hazırladıkları tarifleri öğrendi.

Ünlü şeflerin tarifleri İstanbul Life'da.

Tarifler için tıklayabilirsiniz

TEZGAHLARDA YERİNİ ALMIŞTI




Balıkçılara verilen eğitimlerin ardından aslan balıkları, tezgahlarda yerini almaya başlamıştı. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Balıkçılık Teknolojisi Yüksek Mühendisi Merve Karakuş "Zehrini, dikenlerinin altındaki bezlerde taşıyor. Balık öldükten bir süre sonra zehir etkisini kaybediyor. Nasıl temizleneceğini bilmek çok önemli. Bölgedeki balıkçılarla yaptığımız görüşmelerde balığın zehirli yüzgeçleri ve nasıl temizlenmesi gerektiği anlatıldı. Bütün dikenleri dikkatlice kesmek gerekiyor" demişti.Karakuş, diğer istilacı tür olan balon balıklarının etinde zehir bulunduğunu, asla tüketilmemesi gerektiğini söylemişti.
0

  • ALTIN GRAM - TL 2310,63 1,43%
  • ALTIN ONS 2221,9 1,23%
  • BIST 100 9079,97 3,1%
  • DOLAR/JAPON YENI 151,399 0,047%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,3539 -0,20675%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 92,5745 0,2664%
  • DOLAR/TURK LIRASI 32,3456 0,2253%
  • EURO/DOLAR 1,0793 -0,3025%
  • EURO/TURK LIRASI 34,911 -0,0857%
  • STERLIN/DOLAR 1,26229 -0,06452%
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL