Bist 100
9530,47
0%
Bist 100
Dolar/TL
32,5259
0,4394%
Dolar/TL
Euro/TL
34,7507
0,5416%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0683
0,0932%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2489,45
1,07%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Dosso Dossi’de hedef yeni fuarlarla büyümek

29 Şubat 2020
Dosso Dossi’de hedef yeni fuarlarla büyümek
Ayakkabı, kadın, erkek ve çocuk mağazacılığının önde gelen firmalarından Dosso Dossi, Antalya’da düzenlediği fuarı, Bursa’nın ardından İstanbul’a da taşıyor. 100 milyon dolar ticaret hacmine sahip şirket, yurtdışında da fuarlar düzenleyecek.

TALİP YILMAZ
tyilmaz@ekonomist.com.tr

300 işletmenin ürünlerini satan toptan ticaret markası Dosso Dossi’nin İstanbul Laleli’de dört tane çok katlı, kadın, erkek, çocuk ve ayakkabı mağazaları var. Çok katlı mağazacılığa katkı sağlaması için fuarcılık çalışmalarına başlayan ve Antalya’da düzenlediği Dosso Dossi Fashion Show’a getirdiği dünyaca ünlü mankenlerle adından söz ettiren Dosso Dossi, Türkiye’deki fuar zincirini büyütmeyi hedefliyor.

Ocak ayında bunun ilk halkası olarak Bursa Uludağ’da yapılan fuara çoğunluğu Rus 5 bin kişiyi getirmeyi başaran Dosso Dossi’nin hedefinde İstanbul var. Şirket, İstanbul’un ardından yurtdışında da fuarlar düzenlemeyi planlıyor.

İŞ HACMİ 100 MİLYON DOLAR
Bu yıl İstanbul’da iki fuar düzenlenecek. İlk fuar, 16-18 Mart tarihlerinde Hilton İstanbul’da yapılacak. İkincisi ise eylül ayında olacak.

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, mart ayındaki fuarda düzenlenecek defilenin baş mankeninin dünyaca ünlü model Alessandra Ambrosio olacağını söylüyor.

Dosso Dossi Fashion Show’un bu yıl yurtdışındaki rotaları Kazakistan’ın Almaatı şehri, Azerbaycan’da Bakü ve Rusya’da Moskova olacak. Hikmet Eraslan, yaptıkları fuarlarda 60 milyon dolar civarında satış yaptıklarını söylüyor.

Laleli’deki mağazalarından ve internet üzerinden de 40 milyon dolarlık satış yaptıklarını ve böylece toplamda 100 milyon dolarlık iş hacmine sahip olduklarını ifade ediyor. Eraslan, bu yıl yeni fuarlarla birlikte iş hacminde artış bekliyor.

OTEL VE GAYRİMENKUL YATIRIMLARI
Dosso Dossi Otelcilik’in İstanbul Aksaray’da 5 yıldızlı ve Sultanahmet’te 4 yıldızlı oteli bulunuyor. Hikmet Eraslan, grubun otelcilik tarafında Yenikapı’da bir otel daha açma hazırlığında olduğunu anlatıyor. Eraslan, “Buradaki arazimiz üzerinde 10 milyon dolar maliyetle, 45 odalı bir butik otel yatırımı planımız var.

Gerekli izinler alındı. Kısa sürede yatırıma başlayıp yıl sonunda veya 2021 başında oteli devreye almak istiyoruz” diyor. Eralan, yine Suriçi’nde bir otel alabileceklerini anlatıyor.

Dosso Dossi’nin İstanbul Çengelköy’de 64 bin metrekare üzerine kurulu rezidans, villa ve konaklardan oluşan projesi, Çengelköy Park Evleri’nde satış oranı yüzde 50’yi buldu. Bu projede satışlar devam ediyor.

Bunun yanında şirketin Halkalı’da yaklaşık 15 bin mektrekare arazisi var ve burada 170 daireden oluşan bir konut projesi yapma niyeti bulunuyor. Tevfik Eraslan, “Konjonktür biraz daha düzeldiğinde bu projemizi de hayata geçireceğiz” diyor.
“KORONAVİRÜS, İŞ HACMİNİ ARTIRDI”
“300 işletmenin ürünlerini satan bir toptan ticaret markasıyız. Kadın, erkek, çocuk, ayakkabı olmak üzere dört ana alandayız. Çin kaynaklı koronavirüsün etkisiyle yurtdışından büyük alım gruplarından ciddi siparişler gelmeye başladı.

Üreticilerimizin iş hacminde yaz sezonu için yüzde 25-30 artış oldu. Yaz aylarında virüsün etkilerinin azalmasını bekliyoruz. Ancak yeni işbirlikleri sayesinde kış sezonu için yine de yüzde 10 civarında artış olacağını tahmin ediyoruz.”
0

Günün En Çok Okunanları
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL