Bist 100
9530,47
0%
Bist 100
Dolar/TL
32,5259
0,4394%
Dolar/TL
Euro/TL
34,7507
0,5416%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0683
0,0932%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2489,45
1,07%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

İkinci tesisini Bilecik'te açıyor

29 Kasım 2016
İkinci tesisini Bilecik'te açıyor
Kıraça ve Hexagon’un ortak oldukları Bios3068
un, ikinci fabrikasını açmak için gün sayıyor. Katı atık ayrıştırmanın yanı sıra organomineral gübre üretimi yapan Biosun, ilk tesisini dört yıl önce Sakarya’nın Pamukova ilçesinde açmıştı.

Hexagon Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum, Bilecik’te yatırımı tamamlanan ikinci tesisi önümüzdeki ay açmayı planladıklarını söylüyor.

SİBEL ATİK
satik@ekonomist.com.tr

Kıraça Holding ve Hexagon Grup ortak oldukları katı atık ayrıştırma, geri dönüşüm, gazlaştırma ve gübre işini büyütüyor. Ortaklar, Türkiye’nin son dönemde en çok gündeme gelen sektörlerinden biri olan katı atık arıtmada yeni yatırımlarını devreye almak üzere.

İki grup, bundan dört yıl önce, Sakarya’nın Pamukova ilçesinde Biosun Katı Atık İşleme tesisini kurmuştu. Bu tesiste katı atık arıtmanın yanı sıra organomineral gübre de üretiliyor. Şirketin bu alandaki ikinci tesisi ise önümüzdeki ay Bilecik’te devreye girecek.

Bilecik’teki yatırım bir yılda tamamlandı. Yıl sonunda devreye girmesiplanlanan tesisle birlikte, Biosun yıllık toplam 200 bin ton organomineral gübre üretim kapasitesine ulaşacak.

7077

İKİ TESİS DAHA AÇACAK
Hexagon Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum, Pamukova ve Bilecik’in ardından Ege’de de iki tesis açmayı planladıklarını söylüyor. Nahum, Ege’deki tesislerin de devreye girmesiyle bu işe toplamda 230 milyon dolarlık yatırım yapmış olacaklarını kaydediyor.

Tarım sektörünün en önemli girdisi olan gübrede inovatif bir yaklaşımla bir ilki başardıklarını anlatan Nahum, bu işe çok inandıklarını ve önemsediklerini dile getiriyor. Jan Nahum, “Hexagon Grubu ile Kıraça Holding’in ortak iştiraki Biosun şirketi, evsel ve hayvansal katı atıkların toplanması, aktarılması, ayrıştırılması ve geri kazanımı alanında faaliyet gösteren bir entegre katı atık yönetim tesisi. Bu tesiste üretilen organomineral gübrenin bir başka örneği yok” diye konuşuyor.

 

 
0

Günün En Çok Okunanları
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL