Bist 100
9079,97
3,1%
Bist 100
Dolar/TL
32,3503
0,2399%
Dolar/TL
Euro/TL
34,9198
-0,0605%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0794
-0,2928%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2303,65
1,12%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Manavgat'taki orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetti

29 Temmuz 2021 | 13:08
Son Güncellenme: 27 Ekim 2022 | 21:32
Manavgat'taki orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetti
AFAD, Manavgat'ta çıkan orman yangınında 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, etkilenen 58 vatandaşın ise tedavilerinin devam ettiğini bildirdi. Akseki'deki orman yangını ise komşu yerleşim bölgelerini tehdit ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya'nın Manavgat ilçesinde farklı noktalarında dün öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangınında, 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 122 vatandaşın etkilendiğini, 58 vatandaşın da tedavilerinin devam ettiğini bildirdi.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), yapılan yazılı açıklamada, dün öğle saatlerinde Antalya Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada yangın çıktığı hatırlatılarak, havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü belirtildi.

Yürütülen söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracının kullanıldığı kaydedilen açıklamada, "3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 122 vatandaşımız etkilenmiştir. 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir" bilgisine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta aracının sevk edildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Antalya AFAD Müdürlüğünden 4 araç ve 14 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 19 arazöz, 5 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir.

Yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmiştir. Yangın nedeniyle birçok ev, iş yeri, ahır, tarım arazisi, sera ve araç zarar görmüştür. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 24 personel, 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına başlamıştır."

Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir arazözün devrilmesi sonucunda yaralanan sürücünün tedavi altına alındığı bildirilen açıklamada, tedbir amaçlı toplam 1300 kişi kapasiteli 2 KYK yurdu ve 4 MEB pansiyonunun hazır hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada Türk Kızılay tarafından 1 sahra mutfak kiti ve 5 ikram aracı ile 20 bin 400 kişi/öğün kapasiteli beslenme ünitelerinin 25 personel ile birlikte bölgeye sevk edildiği bildirildi.

Akseki'deki orman yangınına havadan ve karadan müdahaleye devam ediliyor
Antalya'nın Akseki ilçesinde Kepezbelen Mahallesi'nde akşam saatlerinde başlayan ve devam eden yangın, komşu yerleşim bölgelerini de tehdit ediyor.

Yangın nedeniyle Kepezbelen'e yakın olan Kepez Mahallesi de boşaltıldı. Vatandaşlar gerek kendi gerekse belediye imkanlarıyla mahalleden ayrılıyor.

Mahalledeki hayvanlar da araçlarla tahliye ediliyor.

Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, AA muhabi rine, rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Kepezbelen Mahallesi'nin tamamen yangının etkisinde kaldığını belirten Özkan, evler, ahırlar ve tarım arazilerinin yandığını bildirdi.

Yangının özellikle komşu Kepez Mahallesi'ne yaklaştığına dikkati çeken Özkan, "İlçedeki 2 mahalleden yaklaşık 250 vatandaşımız tahliye edildi. Hayvanların da bölgeden alınması için çalışmalar yürütülüyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışma yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın tahliyelerini, kalacak yerlerini ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İlçede yurt ayarladık, belediyemizin yemekhanesinden de yemek dağıtımı yapıyoruz." diye konuştu.

Pakdemirli: Manavgat Devlet Hastanesi yangınla alakalı herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya değil


Yangın bölgesinde incelemede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Manavgat Devlet Hastanesi yoğun bakımda entübe durumunda olan 10 hasta tedbir amaçlı başka hastaneye nakledilmiştir." dedi.

Bakan Pakdemirli "Manavgat Devlet Hastanesi yangınla alakalı herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya değildir. Hizmetine devam etmektedir." diye konuştu.

Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı


Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit,, AA muhabirine, yangın nedeniyle Güzelyazı köyü Oymapınar Barajı'ndaki bir restoranda mahsur kalan 10 kişinin kurtarılması için sabah saatlerinden itibaren yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Çalışmanın başarıyla sonuçlandığını belirten Yiğit, "Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 vatandaşımız kurtarıldı, hastanede kontrol altına alındı. Dumandan etkilenmişler, hayati tehlikeleri yok." dedi.

Osmaniye'de çıkan orman yangınına müdahale sürüyor


Osmaniye merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan ve rüzgarın etkisiyle Sarpınağzı köyü ile Kadirli ilçesi Karatepe köyüne kadar yayılan yangına müdahale sürüyor.

Havadan helikopter ve uçak ile karadan da arazözlerle müdahale edilen yangın bölgesinde ekipler, iş makineleriyle de yol açma çalışması sürdürüyor.

Yerleşim yerlerine yakın olan yangın nedeniyle Kazmaca, Sarpınağzı ve Kadirli ilçesindeki Karatepe'de bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık ile Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan da yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Başkan Tarhan, yangınla mücadele eden orman işçisi ve itfaiye ekiplerine de yemek ve içecek ikramında bulundu.

Konya Emniyet Müdürlüğünden Manavgat'taki yangın nedeniyle güzergah uyarısı


Konya Emniyet Müdürlüğünün resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün başlayan yangının henüz kontrol altına alınamadığı hatırlatıldı.

Yangın dolayısıyla bölgeye seyahat edeceklerin uyarıldığı duyuruda, "Antalya'ya seyahat edecek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayabilmek amacıyla Antalya-Akseki yolu zaman zaman trafiğe kapatılmaktadır. Kapatılması halinde, vatandaşlarımızın Antalya-Konya şehirler arası seyahati Beyşehir üzerinden sağlanmaktadır." bilgisi verildi.
0

  • ALTIN GRAM - TL 2303,65 1,12%
  • ALTIN ONS 2214,86 0,91%
  • BIST 100 9079,97 3,1%
  • DOLAR/JAPON YENI 151,358 0,02%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,354 -0,19901%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 92,5745 0,2664%
  • DOLAR/TURK LIRASI 32,3503 0,2399%
  • EURO/DOLAR 1,0794 -0,2928%
  • EURO/TURK LIRASI 34,9198 -0,0605%
  • STERLIN/DOLAR 1,26282 -0,02217%
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL