Kağıt koronavirüs bulaştırır mı?

24 Mart 2020 | 09:19
Son Güncellenme: 27 Ekim 2022 | 14:24
Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni tip Koronavirüs’ü (COVID-19) dünya genelinde pandemi ilan etmesi üzerine bir çok ülke gibi Türkiye’de de gerekli tedbirler alındı. Bu çerçevede birçok şirket evden çalışma modeline geçti. Bunun yerinde bir adım olduğunu belirten uzmanlar, koronavirüsün kağıt ortamında 4-5 gün arasında aktif kaldığını konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bu çerçevede herkesin kağıtla temas konusunda dikkatli olmasını öneriliyor. Yazılımcılar da elektronik belge ve süreç yönetim sistemlerinin bu konuda en etkin ve güvenli çözüm olduğunu belirtiyor.

Mümkün olduğunca elden ele dolaşan kâğıttan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Bilkent Cyperpark firmalarından CBKSoft Genel Müdürü Salih Kanlı, “Birimden birime, masadan masaya, elden ele dolaşan kağıtlar birçok virüs ve bakterinin de taşınmasına ve yayılmasına yol açmakta. Evrak ile sıklıkla temas eden tüm ofis çalışanları, memurlar, arşivciler, satın almacılar, muhasebeciler, hukukçular, öğrenci işleri görevlileri doğal olarak daha yüksek risk altında” diye konuşuyor.
Etiketler
Koronavirüs