Yurtdışında fabrika yatırımlarını artıracak

09 Mayıs 2019 | 12:00
Son Güncellenme: 27 Ekim 2022 | 12:34

Bu yıl 62’nci yılını kutlayan Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşu Kale Grubu şirketlerinden Kalekim, yapı kimyasalları sektöründe Türkiye’de birinci sırada yer alıyor.





Yurtiçinde yedi ilde yedi fabrika, 500 çalışan, yaklaşık 700 bin ton ürün satışı ve 400 milyon lira ciroya ulaşan Kalekim, bugün Türkiye’de yüzde 50’nin üzerinde pazar payı ile sektörde liderliğini koruyor.





Balıkesir’de hayata geçirdiği yapı kimyasalları ve boya fabrikasıyla üretim kapasitesini artıran Kalekim, yurtdışı pazarlarda da yerinde üretime yönelerek küresel bir marka olma yolunda hızla ilerliyor.





Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, yeni dönemde özellikle Afrika ve Balkanlar’da farklı açılımlarla büyümek amacıyla üretim ve dağıtım çalışmalarını hızlandırdıklarını söylüyor.





Yurtdışı pazarlarda yerinde üretime yöneldiklerini de vurguluyor. Akbaş, “2016 yılında Kenya’da başlattığımız yatırımlarımızı, şimdi Kuzey Afrika’da Cezayir ve Balkanlar’da Arnavutluk’ta sürdüreceğiz.





Bu bölgelerde de yatırım ortaklığı modeliyle ilerleyeceğiz. Bir sonraki çember Batı Afrika ve Avrupa olacak” diye konuşuyor.


Etiketler
Kale Grubu