Adı, dev satın almayla öne çıktı

17 Ocak 2016 | 20:52
Son Güncellenme: 27 Ekim 2022 | 08:14


Global kırtasiye pazarında geçen yılın sonlarında önemli bir satın alma gerçekleşti. ABD'li Newell Rubbermaid'in bir diğer Amerikan şirketi Jarden Corporation'ı satın alması, bir gücün doğmasına neden oldu.

MUSTAFA KEMAL ÇOLAK

mcolak@ekonomist.com.tr
Twitter: @mk_colak

Satın alma sonrasında 120 yeni markayı bünyesine dahil edip Newell Brands adı ile yoluna devam eden yeni oluşum, 16 milyar dolarlık bir büyük gruba dönüştü.

Atılan bu önemli adımın ardından yeniden yapılanmaya giden şirkette Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren yeni bir direktörlük faaliyete geçirildi. Newell Brands'in yeni oluşturulan ve Türkiye'nin başını çektiği Ortadoğu ve Afrika (MEA) Bölgesi Direktörlüğü'ne bir Türk yönetici atandı.

2011'den bu yana şirketin Türkiye genel müdürlüğünü yürüten Alp Erekul, oluşturulan yeni yapının ilk direktörü oldu. Erekul, yeni görevinde 74 ülkenin sorumluluğunu yürütecek.

Alp Erekul, "Geçmişte Türkiye ve Afrika pazarları Dubai'ye bağlıydı. Şimdi durum değişiyor. Dubai ile Johannesburg merkezli ekiplerimizin yönetimini üstlenmiş oluyorum" diyor. "Türkiye yalnızca coğrafi açıdan bir köprü değildir" diye konuşan Alp Erekul, şöyle devam ediyor:

"Türkiye, aynı zamanda ABD ve Avrupa'daki gelişmiş pazarlar ile gelişmekte ve hızla büyümekte olan Ortadoğu ve Afrika pazarları arasında bir yumuşak geçiş zeminidir. Türkiye pazarında elde ettiğimiz başarıdan öğrendiklerimizi şimdi tüm Ortadoğu ve Afrika bölgesinde uygulamaya çalışacağım."