Tavuk Dünyası'na atandı

09 Eylül 2016 | 18:54
Son Güncellenme: 27 Ekim 2022 | 08:50
Tüketim dünyamız nedense beyaz et restoranlarına daha mesafeli. Bu durum yalnızca Türk insanının kırmızı ete daha düşkün oluşuyla açıklanabilir mi, tam emin değilim.

MUSTAFA KEMAL ÇOLAK
mcolak@ekonomist.com.tr
Twitter: @mk_colak

Tamam, kimse Fransa/Lyon'daki meşhur Bresse tavuğu restoranlarına gösterilen ilgiyi beklemiyor. Ancak yine de en büyük beyaz et sanayicilerinin kurduğu işletmelerin, dünyanın en ünlü beyaz et restoranlarının ülkemizde tutunamamaları üzerinde düşünülmesi gerektiğine inanıyorum.

Bu konu üzerinde düşünen, yaptığı analizlerle doğru konsepti oluşturup zincirleşen tavuk restoranları da yok değil. Tavuk Dünyası da bunlardan biri. 13 yıl önce kuruldu. Bugün Türkiye'nin yanı sıra beş ülkede daha faaliyette.

105 restorana ulaşan zincir, bünyesine yeni mali işler direktörü atadı. Özer Taşkın, şirketin mali işler direktörü oldu.

İstanbul Üniversitesi işletme Fakültesi mezunu olan Özer Taşkın, iş hayatına Denge Denetim'de denetçi olarak başladı. Daha sonra ise çok sayıda şirketin finans bölümlerinde görevler aldı.