Toyota bu yıl bitmeden Türkiye'ye getirmeyi planlıyor

Toyota, yeni Land Cruiser Prado modelini, yılın üçüncü çeyreğinin sonunda piyasaya sürecek

06 Nisan 2024 | 07:45

Toyota, Land Cruiser modelinin yeni nesil modeli Prado'yu Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor. Şirket, gelecek yıl Avrupa'da serinin mild hibrit versiyonunu da tanıtacak. Peki, aracın özellikleri ne? Şirketten yapılan açıklama şöyle:
 

1

KESKİNLEŞTİRİLMİŞ HATLAR

Model, köşeli keskinleştirilmiş ön-arka hatları, ön aksa göre geriye yerleştirilmiş uzun kabini, dik ön camı ve köşeli çamurluklarıyla klasik Land Cruiser siluetini taşıyor
2

BOYUTLAR

Model, 4 bin 920 milimetre uzunluğa, 1980 milimetre genişliğe ve 1935 milimetre yüksekliğe sahip. Aks mesafesi ise 2 bin 850 milimetre.
3

Modelde dikey olarak tasarlanmış sinyalleri ve gündüz sürüş farları dikkati çekiyor.
4

DİJİTAL GÖSTERGE

Dijital gösterge ekranı 12.3 inç büyüklüğünde. 12.3 inç ölçülerindeki sezgisel multimedya ekranının yüksek çözünürlükte olması hedeflenmiş.
5

TÜRKİYE'DE 7 KOLTUKLU OLARAK SATILACAK

5 veya 7 koltuklu olarak tercih edilebilen model, Türkiye'de ise mevcut modelde olduğu gibi 7 koltuklu olarak satışa sunulmaya devam edilecek.
6

2.8 litrelik turbo beslemeli dizel motora sahip. Açıklamaya göre 204 beygir gücü üreten motor, yeni 8 ileri Direct Shift otomatik şanzımanla eşleştirildi.
7

ÖZELLİKLER

Model kazaların meydana gelmesini önlemeye yardımcı olma ve bir çarpışma halinde araçtakilere koruma sağlama amacı taşıyan T-Mate paketine sahip. Araç, 'Proaktif Sürüş Desteği', 'Acil Durum Sürüş Durdurma Sistemi', 'Şerit Takip Sistemi', 'Çoklu Arazi Seçim' modu gibi özelliklere sahip.
8

Toyota, "Modelde, artan off-road kapasitesiyle birlikte yeni ayrık stabilizatör çubuğuna yer verildi. Yeni 'Stabilizatör Bağlantı Kesme Mekanizması (SDM)', ilk kez bir Toyota modelinde kullanıldı" diyor.
9