Bist 100
9530,47
0%
Bist 100
Dolar/TL
32,5259
0,4394%
Dolar/TL
Euro/TL
34,7507
0,5416%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0683
0,0932%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2489,45
1,07%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Yeni hastanesini Antalya’da açacak

22 Ekim 2019
Yeni hastanesini Antalya’da açacak

Estetik cerrahi ve saç ekimi gibi alanlarda hizmet veren Esteworld, Ortadoğu ve Avrupa'daki gurbetçilerin ardından Ruslara da hizmet vermek hedefiyle Antalya'da hastane kuracak. Şirket, 2020 yılında açmayı planladığı bu hastaneyle yüzde 40 büyüme hedefliyor.





SİBEL ATİK
satik@ekonomist.com.tr





Esteworld, estetik cerrahi, medikal estetik ve saç ekimi konusunda hizmet vermek üzere 2004 yılında kuruldu. İstanbul'da Etiler, Altunizade ve Bahçelievler hastaneleriyle faaliyet gösteren Esteworld, Antalya'da da hastane açmayı planlıyor.





2020 yılında kurulması planlanan bu hastaneyle özellikle Rus turistleri hedefe koyan şirket, yeni yatırımla yüzde 40 büyüme öngörüyor.









Esteworld Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Servet Terziler, hastane ve açmayı planladıkları kliniklere 5 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söylüyor.





Terziler, Arap coğrafyası ve Avrupa'daki gurbetçilerin yanı sıra Rus turistlerden de yüksek ilgi beklediklerini ifade ediyor.





Antalya merkezde açılması planlanan bu hastanenin ardından Ankara ve Gaziantep'i gündeme alacaklarını da dile getiriyor.





1,5 MİLYAR DOLARLIK PAZAR
Şu an üç hastanede 300 çalışanla hizmet veren Esteworld, yeni hastane yatırımlarıyla büyüyen pazarda payını artırma gayretinde. Türkiye'nin 1,5 milyar dolarlık estetik cerrahi ve saç ekimi pazar hacmi var.





Türkiye'de yılda yaklaşık 500 bin kişiye saç ekimi ve estetik cerrahi operasyonu yapılıyor. Bunların yüzde 90'ı saç ekimi, yüzde 10'u ise estetik cerrahi operasyonlarından geçiyor.





Dünyada Japonya, İngiltere, Almanya, İspanya ve ABD gibi gelişmiş ülkelerde yapılan saç ekiminde fiyatlar yaklaşık 11 bin Euro civarında. Türkiye'de ise 2-3 bin TL gibi merdiven altı opersyonlar bir kenara bırakılırsa, ortalama fiyat 8-10 bin TL arasında değişiyor.





AVRUPA'DA BÜYÜYECEK
Yeni hastane yatırımlarıyla bu alanda hızlı büyüme hedeflediklerini dile getiren Servet Terziler, Rusların yanı sıra Avrupa pazarında da büyümek için temsilciliklerini artırdıklarını anlatıyor.





Şirketin Avrupa'da 30'a yakın sağlık turizmi yapan temsilcisi bulunuyor. Hollanda, Belçika, İspanya, Fransa, İtalya, İsveç, Norveç, Danimarka, Romanya ve Almanya gibi ülkelerde yer alıyor.





Terziler, "Bu süreçte Körfez ülkelerine yoğun hizmet verirken, önümüzdeki beş yılda ise Avrupa pazarıyla büyüyeceğiz. 100 milyon TL'nin üzerinde olan ciromuzu bu yatırımlarla önümüzdeki yıl ikiye katlamayı planlıyoruz" diyor.





ÜNLÜ İSİMLERİN DE TERCİHİ OLDU
Servet Terziler, Esteworld'ün iş ve sanat dünyasından pek çok isme hizmet verdiğini söylüyor. Terziler, "İspanya'nın en ünlü boğa güreşçileri geliyor.





Almanya'nın önde gelen ekran isimlerine, Formula 1 şampiyonlarına ve ünlü iş insanlarına hizmet verdik. Türkiye'den hem iş hem de sanat dünyasından çok sayıda isim hizmetlerimizden yararlandı" diyor.


0

Günün En Çok Okunanları
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL