DOLAR
39,95
0,25%
DOLAR
EURO
47,10
0,34%
EURO
GRAM ALTIN
4269,86
-0,20%
GRAM ALTIN
BIST 100
10275,75
0,46%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Avrupa borsalarını virüs vurdu! 4 yılın en sert düşüşü

27 Ekim 2022 | 13:56
Avrupa borsalarını virüs vurdu! 4 yılın en sert düşüşü
İtalya öncülüğünde düşüşe geçen Avrupa borsaları 4 yılın en büyük düşüşünü kaydetti.

Avrupa'nın en büyük 3. ekonomisi olan İtalya'da koronavirüs salgınından dolayı 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Stoxx Europe 600 Endeksi % 3.7 gerileyerek 24 Haziran 2016'daki Brexit oylamasından beri en büyük düşüşü kaydetti. İtalyan FTSE MIB Endeksi % 4.8 ile Haziran 2016'dan beri en büyük düşüşünü kaydetti.

Almanya, İngiltere, Fransa borsaları da % 3'ün üzerinde satıcılı seyrediyor.

Lüks tüketim şirketleri virüsün satışları etkileyeceği endişesiyle geriledi. LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton hşsseleri % 7.2, Roche Holding hisseleri % 2.9 düştü.

Seyahat ve havayolu şirketleri de en büyük düşüşleri kaydetti. Air France-KLM % 10, EasyJet %13 ve Ryanair Holdings hisseleri % 11 düştü.

Berenberg Gossler & Co. Araştırma Birimi'nden Ulrich Urbahn yatırımcıların koronavirüsün Çin'in dışına da yayılmasından dolayı riskten kaçış modunda olduğunu belirterek "Hisse senetlerindeki güçlü performans nedeniyle riskler şimdi aşağı yönlü" değerlendirmesini yaptı.
0
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL
}