Bist 100
9530,47
0%
Bist 100
Dolar/TL
32,5259
0,4394%
Dolar/TL
Euro/TL
34,7507
0,5416%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0683
0,0932%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2489,45
1,07%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Koronavirüsü kapsama almaya başladılar

17 Nisan 2020 | 19:06
Son Güncellenme: 27 Ekim 2022 | 14:51
Koronavirüsü kapsama almaya başladılar
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi (küresel salgın) ilan edilen ve Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre Türkiye’de de giderek yayılan koronavirüs hastalığı, sigorta şirketleri tarafından da yakından izleniyor.

Salgının ilk gününden itibaren en çok sorulan sorulardan birini de özel sağlık sigortalarının virüs tedavisini karşılayıp karşılamayacağı oluşturuyor.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi tedavisi hem özel hem de tamamlayıcı sağlık sigortalarında tedavi noktasında kapsam dışı olarak kabul ediliyor. Türkiye’de yaklaşık 2,2 milyon özel sağlık sigortası poliçesi ve 1,2 milyon tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi bulunuyor.

Hastalık ilk aşamada diğer grip ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile benzer semptomlar göstermesi nedeniyle, tanı netleşene kadar özel hastanelere yapılan başvurular ve tedaviler, özel sağlık sigortasında kişinin
sahip olduğu teminatlar doğrultusunda karşılanıyordu.

Koronavirüs için yapılan spesifik test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda ise tedaviler, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan tedavi hastanelerinde SGK tarafından karşılanmaya devam ediyordu.

Yaşanan bu süreçte ise sigorta şirketleri koronavirüsü teminat kapsamına almaya başladı. Türkiye’de şimdilik dokuz sigorta şirketi; Anadolu, Allianz, Acıbadem, Axa, Güneş, Demir Sağlık, Mapfre, Sompo ve Doğa Sigorta, tedavi kapsamını genişletme kararı aldı.

Önümüzdeki günlerde bu şirketlerin sayısının daha da artması bekleniyor. Bu şirketler, Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi hastanesi olarak belirlenen tüm özel hastanelerde, Covid-19 tedavisiyle sınırlı olmak üzere, mevcut poliçe teminat, network ve limitleri dahilinde, masrafları karşılayacak.
Etiketler
Koronavirüs
0
Günün En Çok Okunanları
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL