DOLAR
34,95
0,17%
DOLAR
EURO
36,76
0,37%
EURO
GRAM ALTIN
2976,55
-0,98%
GRAM ALTIN
BIST 100
10125,46
0,66%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Satoshi (SATS) nedir?

Satoshi (SATS) nedir?

Ekonomi terimleri sözlüğünün bu maddesinde kripto para ilgisinin artması sonrası sık sık duyulan Satoshi terimi var? Bitcoin’in en küçük birimi olan Satoshi (SATS), adını Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakatomo’dan alır. Peki, satoshi (SATS) nedir? Satoshi ne işe yarar? Nasıl ortaya çıktı? Bir satoshi kaç BTC'dir? İşte soru ve cevaplarla Satoshi hakkında merak edilenler ve yanıtları:

SATOSHI NEDİR?

Öncelikle Satoshi (SATS) nedir? Teknolojinin çığır açması ve teknik donanımların gelişmesi ile dijital para birimleri gittikçe önem kazanır. Dijital para birimleri kripto para olarak adlandırılırken, en yüksek piyasa değerine sahip kripto para ise Bitcoin’dir. Dijital para birimlerinden biri olan Bitcoin’in en küçük birimine ise Satoshi denir. 1 Satoshi’nin finansal değeri 1 Bitcoin’in 100.000.000’da biridir. Satoshi dijital para birimi Bitcoin’in alımını ve satışını kolaylaştırmak için kullanıcıların hizmetine sunulur. 1 Bitcoin’in piyasa değerinin çok yüksek olması kullanıcı kısıtlaması yarattığı için uygulamaya geçirilen Satoshi, kripto para borsasında 2008'den beri varlığını sürdürür. Bitcoin’in blok zincirinde bulunan Satoshi, adını Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakatomo’dan alır. Bitcoin’in blok zincirinde yer alan dijital para miktarı, diğer para birimlerinden birine dönüştürülmeden önce Satoshi cinsinden sistemde yer alır ve bu sayede birim fiyatı düşük olan altcoinlere Bitcoin’in dönüştürülmesi daha kolaylaşır. Kripto para borsasında en yüksek hacme sahip olan Bitcoin’i diğer altcoinlerle takas yapabilmek için daha küçük bir birime ihtiyaç duyulur ve bu ihtiyacı gidermek için Bitcoin’in en küçük birimi yaratılarak borsaya sunulur. 

SATOSHI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Satoshi, Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto tarafından geliştirilerek kripto para dünyasında işlem görmeye başlar. Bitcoin’in alt değeri olarak piyasaya sürülen Satoshi, 2008 yılında borsaya sunularak alım gücü daha düşük kullanıcıların da borsaya teşviki amaçlanır. 1 Satoshi’nin değeri 0.00000001 BTC olarak belirlenirken, coin ise adını yaratıcısından alır. Bitcoin’in yaratıcısına duyulan saygının ölümsüzleşmesi için, sistemde adının her daim yer alması gerektiğini savunan kullanıcılar, Bitcoin’in en küçük birimini 2008 yılından beri Satoshi olarak anar. Piyasa değeri en yüksek kripto para biriminin küçük biriminin satın alınabilmesi ile, Bitcoin’in piyasa değeri daha da yükselir. 

SATOSHI NE İŞE YARAR?

Kripto para piyasasının en değerli dijital para birimi Bitcoin’dir ve 1 Bitcoin’in birim fiyatı oldukça yüksektir. Fiyatın bu denli yüksek olması da piyasada az miktarda varlığı olan kullanıcıların Bitcoin alıp satmasını zorlaştırır. Buna bir çözüm üretmek isteyen Bitcoin’in yaratıcısı ya da yaratıcıları alternatif coin üreterek Bitcoin’in küçük birimlerini piyasaya sürer. 1 Satoshi’nin birim fiyatının ulaşılabilir olması, kripto para piyasasına yeni kullanıcılar kazandırarak dijital paranın sürekliliğinin sağlanmasında etkin rol oynar. Küçük birimlerin olması, Bitcoin işlemlerinin daha kolay yapılmasına olanak sağlar ve son derece hassas olan işlem içerikleri daha kolay anlaşılabilir hale gelir. Bitcoin satın almaya sermayesi yetmeyen kullanıcılar, kripto para borsasına Satoshi alarak adım atar ve zaman içerisinde Satoshi adetlerini arttırarak kazanç sağlar. Ufak çaplı yatırımların yapılması hedeflenerek ortaya çıkarılan Satoshi, güçlü güvenlik altyapısı ve blok zincir teknolojisi ile değerine değer katmaya devam eder.

1 SATOSHI KAÇ BTC'DİR?

Satoshi, Bitcoin dijital para biriminin en küçük birimidir ve kripto para borsasında küçük bütçeler ile işlem yapılmasına olanak sağlar. 1 Satoshi 1 Bitcoin’in 100 milyonda biridir ve kullanıcı 1 Satoshi aldığında 0.00000001 BTC’ye sahip olur. 10 Satoshi ise 0.00000010 BTC değerindedir ve 100m Satoshi’ye sahip olan bir kullanıcı 1 Bitcoin sahibi olur. Kullanıcıların Satoshi satın alması için öncelikle kripto para borsalarından bir tanesinde hesap oluşturarak sanal cüzdan açmaları gerekir. Açılan sanal cüzdanda alım-satım yapılabilir ve kullanıcı sanal cüzdana itibari para birimlerinden yükleyerek bu bakiyesi ile de Satoshi alabilir. Tüm kripto para borsalarında satışa sunulan Satoshi’nin herhangi bir simgesi bulunmaz ve alım-satım platformlarında Bitcoin seçilerek işleme devam edilir. BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR