Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore ziyareti sonrası Türkiye'ye dönüşünde fon soruşturmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sermaye piyasalarında usulsüz kazanç sağlayanların, manipülatif işlemlere karışanların ve bu faaliyetlere destek verenlerin hesap vereceğini ifade eden Erdoğan, piyasaların söz konusu uygulamalardan temizlenerek daha güvenilir ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasının hedeflendiğini söyledi.
"Kamu kaynağı kullanımı söz konusu değil"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fon soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:
- Gerek mevzuat gerek idari tedbirler gerek yargı süreçleri hepsi yakın takibimizde. Rüşvet, usulsüzlük, suistimal, bütün bunlar tek tek ortaya çıkartılıyor.
- Tabii bir gerçek var? Nedir bu gerçek? bakıyorsunuz hiç ummadığınız insanlar, bu işlerin içerisine girmişler. Yargı bunları tespit ediyor ve gerekeni yapıyor.
- Olağan tasfiyelerin ardından, geçen hafta cuma günü itibarıyla olağanüstü tasfiyelerde ödemeler başladı. Güvence verildiği gibi, bu ödemeler aralıksız yapılıyor.
- Kamu kaynağı kullanılmadan bu sürecin yönetilmesi temel prensibimiz. Altını çizerek söylüyorum, kamu kaynağı kullanımı burada söz konusu değil.
(Ayrıntılar geliyor)