USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Trabzonlu restoran sahibinin fiyat düşürme stratejisi

Trabzon’da faaliyet gösteren bir kebapçı, hem fiyatları düşürmeyi hem de gıda israfını önlemeyi amaçlayan yeni bir sistem uygulamaya hazırlanıyor.


Son Güncellenme:
Trabzonlu restoran sahibinin fiyat düşürme stratejisi

Trabzon’un Yomra ilçesinde hizmet veren bir kebap restoranı fiyatları ve gıda israfını önlemeyi amaçlayan yeni bir sistemle dikkat çekmeye hazırlanıyor.

1 İstediklerini sipariş edecekler, sadece yediklerini ödeyecekler

İstediklerini sipariş edecekler, sadece yediklerini ödeyecekler

İşletme sahibi Halil İbrahim Demirtaş, yeni sistemle müşterilerin yalnızca sipariş ettikleri mezelerin ücretini ödeyeceğini belirterek, "Kimse yemediği bir ürünün ücretini ana yemek üzerinden ödemek zorunda kalmayacak. Ana yemek fiyatlarımızı ve kâr marjımızı minimize ederek fiyatları düşüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Müşterilerin diledikleri mezeleri sipariş edebileceğini, sadece yediklerinin ücretini ödeyeceğine dikkat çeken Demirtaş; "Misafirlerimiz menüden ana yemeklerini seçecek, diledikleri mezeleri sipariş edecek; sadece yediklerinin ücretini ödeyecek" dedi.

2 "Kâr marjımızı minimize ederek fiyatları düşüreceğiz"

"Kâr marjımızı minimize ederek fiyatları düşüreceğiz"

Halil İbrahim Demirtaş, yeni sistemle israf sorununa da dikkat çekmek istediklerini belirtip, "Trabzon'da tek şubesi bulunan bir işletmeyiz ve ilklere imza atmayı seviyoruz. Günümüzün şartlarında hem bizim hem vatandaşın muzdarip olduğu israf sorununa dikkat çekmek istedik. Restoran sahipleri olarak zaman zaman 'Sen daha çok meze verdin, ben daha çok meze verdim' gibi bir rekabetin içine giriyoruz. Biz bu anlayışın önüne geçmek istiyoruz. Özellikle şunu vurgulamak isterim: Restoranlarda 'ikram' diye bir şey yoktur. Bir restorana girdiğinizde önünüze gelen her ürün ücretlidir.

 Bu ürünlerde kâr gözetilmez, birim maliyet hesaplanır ve ana yemeğin üzerine eklenir. Dolayısıyla ana yemek fiyatı otomatik olarak yükselir. Biz hem bu fiyatları düşürmek hem de israfın önüne geçmek amacıyla, Allah nasip ederse Kasım ayında yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Başarılı olursak, bu sistemi yıl boyunca sürdürmeyi planlıyoruz. Bu sayede, kimse yemediği bir ürünün ücretini ana yemek üzerinden ödemek zorunda kalmayacak. Ana yemek fiyatlarımızı ve kâr marjımızı minimize ederek fiyatları düşüreceğiz." dedi.

3 "Uygun bir fiyat politikası hazırlıyoruz"

"Uygun bir fiyat politikası hazırlıyoruz"

Meze fiyatlarının da uygun seviyelere çekileceğinin altını çizen Demirtaş, "Herkes sadece istediğini yiyecek, yemediğinin parasını ödemeyecek. Örneğin, vatandaşın 300-400 TL'si varsa neden 400 TL'lik bir yemeğe 650 TL ödesin? Bizim amacımız bunun önüne geçmek. Bunun için uygun bir fiyat politikası hazırlıyoruz. Herkes ailesiyle restoranımıza gönül rahatlığıyla gelebilecek. Mesela şu anda Adana kebabımızın fiyatı 550 TL. Yanında çeşitli yancılar da veriyoruz. Yeni sistemimizle Adana menümüzün fiyatını 350 TL'ye düşüreceğiz. Meze fiyatlarımızı ise 30, 40 ve 50 TL olarak belirleyeceğiz. Mezelerimiz Güneydoğu ve Hatay mutfağına özel lezzetlerden oluşuyor."

4 "Amacımız çöpe giden ürünlerin önüne geçmek"

"Amacımız çöpe giden ürünlerin önüne geçmek"

Amaçlarının çöpe giden ürünlerin önüne geçmek olduğunu kaydeden Demirtaş, "Misafirlerimiz menüden ana yemeklerini seçecek, diledikleri mezeleri sipariş edecek; sadece yediklerinin ücretini ödeyecek. Biz ilklere imza atmayı seven bir işletmeyiz, inşallah bu uygulamayı da başarıyla hayata geçireceğiz. Amacımız, çöpe giden ürünlerin önüne geçmek. Her akşam çöpe giden mezeleri gördükçe gerçekten üzülüyorum. Bu nedenle ana yemek fiyatlarımızı aşağıya çekiyor, mezeleri ise tüketim esasına göre ücretlendiriyoruz. Yiyen ödeyecek, yemeyen ödemeyecek" ifadelerini kullandı.

0
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL