DOLAR
41,29
-0,12%
DOLAR
EURO
48,57
0,14%
EURO
GRAM ALTIN
4857,22
0,24%
GRAM ALTIN
BIST 100
10971,61
5,78%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

WhiteBIT Türkiye Genel Müdürü Onur Turan oldu

WhiteBIT, Türkiye’deki büyüme stratejilerini güçlendirmek üzere üst düzey bir atama gerçekleştirdi.


WhiteBIT Türkiye Genel Müdürü Onur Turan oldu

Şirket, Türkiye Genel Müdürlüğü görevine, teknoloji ve dijital dönüşüm alanlarında 15 yılı aşkın deneyime sahip olan Onur Turan’ı getirdiğini duyurdu.

Onur Turan kimdir?

Kariyerinde Turkcell, Toyota, Volkswagen ve DDTech gibi kurumlarda üst düzey yöneticilik yapan Turan; dijital dönüşüm, blockchain altyapısı, yazılım geliştirme ve stratejik iş geliştirme gibi kritik alanlarda önemli projelere liderlik etti.

Onur Turan’ın WhiteBIT TR’nin yerel finansal ekosistemle entegrasyonunu hızlandırması, regülasyon süreçlerine tam uyum sağlaması ve Türkiye pazarına özel kullanıcı odaklı ürün stratejileri geliştirmesi bekleniyor.

"Türkiye, WhiteBIT için stratejik bir merkez konumunda"

WhiteBIT Group Başkanı Volodymyr Nosov, atamaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye, kripto varlıkların benimsenme oranı ve yenilikçi kullanıcı profili ile WhiteBIT için daima stratejik bir pazar oldu. Bu doğrultuda, yerel pazarda sürdürülebilir ve şeffaf bir büyüme hedefliyoruz. Onur Turan’ın liderliğinde, Türkiye’deki operasyonlarımızı daha ileriye taşıyacak ve WhiteBIT’i kullanıcılar için vazgeçilmez bir platform haline getireceğiz.”

Atamaya ilişkin değerlendirmede bulunan WhiteBIT TR Genel Müdürü Onur Turan şunları söyledi:

"WhiteBIT, Avrupa merkezli köklü yapısı ve kullanıcı güvenliğini odağına alan yaklaşımıyla Türkiye’de uzun vadeli ve sürdürülebilir bir büyüme stratejisi izlemektedir. Regülasyonların netleşmeye başladığı bu kritik dönemde, WhiteBIT Türkiye’nin şeffaflık, güvenilirlik ve yerel finansal ekosistemle tam uyum ilkeleri doğrultusunda büyüme sürecine liderlik edecek olmaktan memnuniyet duyuyorum."

SPK lisans başvurusu tamamlandı

Nisan 2024’te Türk bir ekiple kurulan WhiteBIT TR, 6 ay gibi kısa bir sürede yüz binlerce aktif kullanıcıya ulaştı. 

Şirket, 30 Haziran’da Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisans başvurusunu tamamlayarak sektörde önemli bir adım attı. WhiteBIT; yüzde 96 soğuk cüzdan varlık saklama politikası, WAF güvenlik teknolojisi ve CER.live tarafından AAA derecesiyle dikkat çekiyor.

0
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL