USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Hazine iki tahvil ihalesinde 8,7 milyar lira borçlandı

Songül Bilgili
Songül Bilgili
Hazine iki tahvil ihalesinde 8,7 milyar lira borçlandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği 2 tahvil ihalesinde 8 milyar 688,4 milyon lira borçlanmaya gitti.

Bakanlık, ilk ihalede, 2 yıl (791 gün) vadeli, 6 ayda bir yüzde 8,1 kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracını yaptı.

İhalede basit faiz yüzde 18,19, bileşik faiz ise yüzde 19,02 oldu. Nominal teklifin 3 milyar 415,8 milyon lirayı bulduğu ihalede, nominal satış 1 milyar 743,4 milyon lira, net satış 1 milyar 774,3 milyon lira olarak gerçekleşti.

Kamu kuruluşlarından gelen 2 milyar liralık teklifin tamamının karşılandığı ihalede, piyasa yapıcılarından 1 milyar 108,5 milyon liralık teklif geldi ve bu kesime 700 milyon liralık satış yapıldı.

Bakanlık, ikinci ihalede ise 5 yıl (1736 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, TLREF'e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracını yaptı.

İhalede dönemsel faiz yüzde 4,43 oldu. Nominal teklifin 3 milyar 676 milyon lirayı bulduğu ihalede, nominal satış 2 milyar 278 milyon lira, net satış 2 milyar 314,1 milyon lira olarak gerçekleşti.

Kamu kuruluşlarından gelen 100 milyon liralık teklifin tamamının karşılandığı ihalede, piyasa yapıcılarından 3 milyar 43 milyon liralık teklif alındı ve bu kesime 1 milyar 800 milyon liralık satış yapıldı.

Hazine böylelikle piyasaya 8 milyar 688,4 milyon lira borçlandı.

 
0
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL