DOLAR
40,26
0,11%
DOLAR
EURO
46,75
0,31%
EURO
GRAM ALTIN
4305,17
0,24%
GRAM ALTIN
BIST 100
10225,48
-1,28%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Japon havayolu firması yanlış anlaşılabilir diye logosundan 'Z'yi çıkartıyor

28 Ekim 2022 | 02:17
Japon havayolu firması yanlış anlaşılabilir diye logosundan 'Z'yi çıkartıyor
Japon havayolu şirketlerinden Zipair Tokyo Inc, yanlış anlaşılmayı önlemek için Z harfini içeren logosunu uçaklardan kaldırıyor... Kararın gerekçesi Rusya-Ukrayna savaşına dayanıyor. Çünkü, Ukrayna'ya saldıran Rus tanklarının bazılarında Z işareti görülmüştü. Bu işaret zamanla Rus milliyetçilerinin ve Rusya'nın Ukrayna saldırılarına desteğin bir sembolüne dönüşmüştü.

Daha ekonomik fiyatlarla taşımacılık yapan küçük havayolu şirketlerinden Zipair Tokyo Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yanlış anlaşılmaları önlemek için Rus askeri araçlarında sıklıkla görülen “Z” harfini içeren logosunu kaldıracağını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada bazı kişilerin mevcut logonun şirketin Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini onayladığını gösterdiğini düşünebileceğini söyledi. Şirket yöneticisi Shingo Nishida da "Bence bazı insanlar logoyu gördüklerinde böyle hissedebilirler" dedi.

Şirket, yeni logonun yeşil, siyah ve beyaz renklerde geometrik bir desen olacağını söyledi.

 
Etiketler
Manşet
0
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL