DOLAR
34,86
-0,00%
DOLAR
EURO
36,80
0,49%
EURO
GRAM ALTIN
3045,91
0,00%
GRAM ALTIN
BIST 100
10116,29
0,57%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Tarım ve Orman Bakanlığından Kurban Eti Rehberi

28 Ekim 2022 | 02:35
Tarım ve Orman Bakanlığından Kurban Eti Rehberi
Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından "2022 Yılı Kurban Rehberi" paylaştı.

Bakanlığın Twitter hesabından paylaşılan rehbere göre, kurbanlık hayvanlardan elde edilen etler için soğutma işlemi vakit geçirilmeden başlatılmalı. Sakatatlar 3 derecede, diğer etler 7 derecede veya daha düşük sıcaklıklarda soğutulmalı ve bu sıcaklıklarda muhafaza edilmeli.

Taze etler, gıda ile temas amacıyla üretilmiş uygun malzemelerde taşınmalı. Bu amaç için üretilmemiş çöp poşeti veya kovası gibi gıda ile temasa uygun olmayan malzemelerle taşınması halinde, bu malzemelerden istenmeyen maddelerin gıdaya geçişi söz konusu olabilmekte. Ayrıca etlerin kokuşma veya bozulmanın önlenmesi için hava alacak şekilde taşınması gerekiyor.

"Kavurma yapılan et, uygun şartlarda 1 yıl saklanabilir"



  • Taze etler, buzdolabında 1 hafta bozulmadan tazeliğini muhafaza eder. Uygun büyüklüklerde ambalajlanıp, buzlukta 1 ay, şoklandıktan sonra -18 derecede 6 ay saklanabilir.

  • Etlerin bir diğer saklanma şekli de kavurma yapmaktır. Kavurma yapılan etler, uygun şartlarda 1 yıl saklanabilir. Etlerin daha uzun saklanması bozulmaya, besleyici değerinin azalmasına, lezzet ve aroma kaybına neden olur.

  • İşkembe ve bağırsaklar çok iyi temizlendikten sonra değerlendirilmeli. Temizlik için sağlığa zararlı kimyasal maddeler kullanılmamalı. Sakatat çok çabuk bozulduğu için kısa süre içinde tüketilmeli.

0

  • ALTIN GRAM - TL 3045,91 0%
  • ALTIN ONS 2717,31 0%
  • BIST 100 10116,29 0,57%
  • DOLAR/JAPON YENI 152,451 -0,095%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,4144 -0,13415%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 105,01 -0,2302%
  • DOLAR/TURK LIRASI 34,8649 -0,0021%
  • EURO/DOLAR 1,0523 0,294%
  • EURO/TURK LIRASI 36,8018 0,4947%
  • STERLIN/DOLAR 1,27735 0,21064%
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL