Yeme içme sektörüne katılan yeni mankalardan biri de Vakko oldu. Şirket iki markayla sektöre adım attı. Vakkorama CoffeShop’un ilk şubesi İstinyepark’taki Vakko mağazası içinde açıldı.
FATOŞ BOZKUŞ
[email protected]
İlk şubesi Akmerkez’de ve ikinci şubesi Bodrum Palmarina’da açılan Vakko Patisserie Petit Four’un ise yıl sonuna kadar beş şubeye ulaşması hedefleniyor. Yeme içme, son yıllarda pek çok girişimci ve kurumun ilgisini çeken sektörlerden biri. Bu alana yatırım yapan birçok holding olduğu gibi, kuyumdan inşaata pek çok sektörden tanınmış iş insanlarının da bu alana girdiğini ve markalaştığını görüyoruz.
Bu çerçevede, yeme içme sektörüne en son yatırım yapan şirket ise Vakko oldu. Şirket, Vakko Chocolate markasıyla yıllardır çikolata satışı yapıyordu ama şimdi iki markayla yeme içme sektörüne giriş yaptı.
Vakko, birkaç ay önce İstinyepark’ta bulunan mağazasının içinde açtığı Vakkorama CoffeShop’ta kahve lezzetlerinin yanı sıra ızgara sebze, salata, dondurma çeşitleri de sunuyor. Şirket, Fransız patisserie kültürünü Türkiye’ye taşıma hedefiyle yarattığı Vakko Patisserie Petit Four’un ilk iki şubesini ise önce Akmerkez’de ardından da Bodrum Palmarina’da açtı. Hedef ise yıl bitmeden bu markayla beş şubeye ulaşmak.
MARKA NASIL OLUŞTU?
Vakko CEO’su Jaklin Güner, Vakko Patisserie Petit Four’un Fransa’da bu alanın en iyileri ile Vakko’nun buluşmasından doğduğunu söylüyor. Güner, markanın nasıl oluştuğunu şu sözlerle anlatıyor: “Dünyanın tüm metropollerinde sosyal hayatın buluşma noktası olan geleneksel Fransız patisserie kültürünü şehrin gözde sosyal yaşam merkezlerine Vakko kimliği ve şıklığıyla taşımayı istedik. Vakko Patisserie Petit Four, sizi haute couture bir pastacılık deneyimine davet ediyor. Yaşattığı kültürle ve keyifli atmosferiyle bir lezzet deneyiminden daha fazlasını sunuyor.”
Jaklin Güner, Vakko Patisserie Petit Four konsep-tinin Vakko İstinye park ve Zorlu’nun mimarları tarafından geliştirildiğinin altını çiziyor. Güner, Vakko Patisserie Petit Four’un lezzetli reçetelerinin ise “Meilleur Ouvrier de France Patissier” (MOF) unvanının sahibi Philippe Chatelain danışmanlığında, Pasta Şefi Ghislain Gaille tarafından Vakko’nun kendi mutfağında hazırlandığının altını çiziyor.
YENİ ŞUBELER YOLDA
Jaklin Güner, Vakko Patisserie Petit Four’un İstanbul Akmerkez ve Bodrum Palmarina’da şimdiden müdavimlerinin oluştuğunu ifade ediyor. Güner, yeni lokasyonlar ile ilgili olarak ise, ‘Vakko Patisserie Petit Four, 2017 sonuna kadar toplam beş lokasyonda sosyal yaşama keyif katacak. İzmir Egeperla, İstanbul Hiltown ve İstanbul Emaar lokasyonlarını heyecanla açılışa hazırlıyoruz” diye konuşuyor.
FATOŞ BOZKUŞ
[email protected]
İlk şubesi Akmerkez’de ve ikinci şubesi Bodrum Palmarina’da açılan Vakko Patisserie Petit Four’un ise yıl sonuna kadar beş şubeye ulaşması hedefleniyor. Yeme içme, son yıllarda pek çok girişimci ve kurumun ilgisini çeken sektörlerden biri. Bu alana yatırım yapan birçok holding olduğu gibi, kuyumdan inşaata pek çok sektörden tanınmış iş insanlarının da bu alana girdiğini ve markalaştığını görüyoruz.
Bu çerçevede, yeme içme sektörüne en son yatırım yapan şirket ise Vakko oldu. Şirket, Vakko Chocolate markasıyla yıllardır çikolata satışı yapıyordu ama şimdi iki markayla yeme içme sektörüne giriş yaptı.
Vakko, birkaç ay önce İstinyepark’ta bulunan mağazasının içinde açtığı Vakkorama CoffeShop’ta kahve lezzetlerinin yanı sıra ızgara sebze, salata, dondurma çeşitleri de sunuyor. Şirket, Fransız patisserie kültürünü Türkiye’ye taşıma hedefiyle yarattığı Vakko Patisserie Petit Four’un ilk iki şubesini ise önce Akmerkez’de ardından da Bodrum Palmarina’da açtı. Hedef ise yıl bitmeden bu markayla beş şubeye ulaşmak.
MARKA NASIL OLUŞTU?
Vakko CEO’su Jaklin Güner, Vakko Patisserie Petit Four’un Fransa’da bu alanın en iyileri ile Vakko’nun buluşmasından doğduğunu söylüyor. Güner, markanın nasıl oluştuğunu şu sözlerle anlatıyor: “Dünyanın tüm metropollerinde sosyal hayatın buluşma noktası olan geleneksel Fransız patisserie kültürünü şehrin gözde sosyal yaşam merkezlerine Vakko kimliği ve şıklığıyla taşımayı istedik. Vakko Patisserie Petit Four, sizi haute couture bir pastacılık deneyimine davet ediyor. Yaşattığı kültürle ve keyifli atmosferiyle bir lezzet deneyiminden daha fazlasını sunuyor.”
Jaklin Güner, Vakko Patisserie Petit Four konsep-tinin Vakko İstinye park ve Zorlu’nun mimarları tarafından geliştirildiğinin altını çiziyor. Güner, Vakko Patisserie Petit Four’un lezzetli reçetelerinin ise “Meilleur Ouvrier de France Patissier” (MOF) unvanının sahibi Philippe Chatelain danışmanlığında, Pasta Şefi Ghislain Gaille tarafından Vakko’nun kendi mutfağında hazırlandığının altını çiziyor.
YENİ ŞUBELER YOLDA
Jaklin Güner, Vakko Patisserie Petit Four’un İstanbul Akmerkez ve Bodrum Palmarina’da şimdiden müdavimlerinin oluştuğunu ifade ediyor. Güner, yeni lokasyonlar ile ilgili olarak ise, ‘Vakko Patisserie Petit Four, 2017 sonuna kadar toplam beş lokasyonda sosyal yaşama keyif katacak. İzmir Egeperla, İstanbul Hiltown ve İstanbul Emaar lokasyonlarını heyecanla açılışa hazırlıyoruz” diye konuşuyor.