Bist 100
10891,42
0,18%
Bist 100
Dolar/TL
32,9456
-0,0134%
Dolar/TL
Euro/TL
35,8008
-0,218%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0856
0,0908%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2528,56
0,86%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla
Ayşegül Sakarya Pehlivan
Ayşegül Sakarya Pehlivan




Diğer Yazıları

“2025 sonunda 300 ofise ulaşacağız”

Dokuz ülkede 150 franchise şubeye ulaşan REDSTONE Global Franchising ve Gayrimenkul Hizmetleri, büyümesine devam edecek. REDSTONE Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş, Türkiye’de 2025 yılı sonuna kadar 300 ofise ulaşacaklarını söylüyor.

15 Haziran 2024 | 10:45
“2025 sonunda 300 ofise ulaşacağız”

Gayrimenkul sektörünün deneyimli isimlerinden Evrim Kırmızıtaş’ın 2021 yılında İstanbul merkezli kurduğu REDSTONE Global Franchising ve Gayrimenkul Hizmetleri A.Ş, önümüzdeki dönemde hem yurtdışında hem yurtiçinde büyümesine hız vermeye hazırlanıyor. 

26 Mayıs - 8 Haziran 2024 tarihli sayıdan

2,5 yıl gibi bir sürede dokuz ülkede 150 franchise şubeye ulaşan REDSTONE Global Franchising ve Gayrimenkul Hizmetleri A.Ş, Türkiye’de 2024 sonunda 200, 2025 yılı sonunda ise 300 franchise ofis açmayı planlıyor. Evrim Kırmızıtaş ile şirketin büyüme hedeflerini konuştuk.

Kısaca REDSTONE’dan bahsedebilir misiniz?
Türkiye’ye uluslararası ve yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket kazandırmak istedim. REDSTONE; bir ay gibi kısa bir süre içerisinde, sadece sosyal medya duyurusu ile onlarca franchise açarak, sektörde deprem etkisi yarattı. Yerli ve yabancı yatırımcıların ve sektördeki rakiplerin gözlerini dikkatle Türkiye’ye çevirmesine neden oldu. Merkezi İstanbul’da bulunan şirketim, Türkiye’de uluslararası franchise sistemi ile sektörü sadece büyütmeyi değil sektörün çatı kuruluşu olmayı hedefledim.

Şube sayınız kaça ulaştı?
REDSTONE Holding A.Ş.’ye bağlı REDSTONE Global Franchising ve Gayrimenkul Hizmetleri A.Ş, 2,5 yıl gibi kısa bir sürede dokuz ülkede 150 franchise ofis şubesine ulaştı. Hızlı, sağlam ve emin adımlar ile büyürken bu büyüme, şirketimin hem yerel hem de uluslararası pazarda başarılı bir şekilde genişlediğini gösteriyor. Sektördeki ilk kadın lider olmak, rol model olmak benim için çok değerli.

2024 yılının sonuna kadar kaç adet franchise şube açmayı planlıyorsunuz?
Türkiye’de 2024 sonunda 200 ofise ulaşmayı hedefliyoruz. Ancak daha da önemlisi, 2025 yılı sonunda 300 ofis sayısına ulaşmayı planlıyoruz. Bu, büyüme stratejimizin bir parçası ve yatırımcılarımıza büyük bir büyüme potansiyeli sunuyor.

Franchise giriş bedeli ve yatırım koşullarınız hakkında bilgi verir misiniz?
REDSTONE markası isim hakkı süresi beş yıllık. Franchise bedeli ise İstanbul, Ankara ve İzmir için 300 bin TL + KDV. REDSTONE franchise ofisimizin bulunduğu diğer iller 250 bin TL + KDV, REDSTONE franchise ofisimizin bulunmadığı iller ise 200 bin TL + KDV olarak belirlenmiş durumda.

Royalty bedeli nedir?
Şirketin talep ettiği royalty bedeli bir aylık toplam cironun (KDV hariç) yüzde 7’si + KDV’dir. Bu yatırım koşulları, yeni yatırımcıların işe başlamadan önce bütçelerini planlama konusunda yardımcı olur. Tüm Türkiye çapında bütün illerde talepler alarak değerlendiriyoruz ve büyümeye devam ediyoruz.

Yatırımcılarınıza ne gibi destekler veriyorsunuz?
Eğitimler ile destekliyoruz. Yurtdışı seyahat ödülleri ile taçlandırıyoruz. Danışman ve portföy desteği sağlıyoruz. Araç giydirme ve branda desteği veriyoruz. Sektördeki en büyük farkımız yurtdışı menşeili markalarında aksine tüm ücretlerin TL bazında değerlendirilmesi, zorlayıcı bir ödeme planımız yok. Ayrıca Türkiye’den dünyaya açılan global bir markayız. Yurtdışındaki tüm projeler için genel merkez bünyesinde anlaşmalar yaparak destekliyoruz.

Dijitalleşme konusunda ne gibi çalışmalarınız var?
Dijitalleşme konusundaki çalışmalarımız oldukça etkileyici. CRM yazılımı kullanarak iş süreçlerimizi optimize ediyoruz ve dijital sosyal medya üzerinden sponsorlu reklam kampanyaları düzenliyoruz. Ayrıca, Google Adwords reklam çalışmaları ile müşterilere daha fazla ulaşmaya çalışıyoruz.

Türkiye’de büyüme planlarınız hakkında bilgi verir misiniz?
180 farklı noktada billboard ve raketlerde yer aldık. İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Antalya Havalimanı, Milas-Bodrum Havalimanı gibi noktalarda reklam çalışmaları gerçekleştirdik. Tüm Türkiye’de 100 binin üzerinde outdoor reklam çıktık. Ulusal televizyon kanallarında spot, bant ve sesli olmak üzere defalarca gösterim sağladık. Yirmiden fazla ulusal kanalda gayrimenkul ile ilgili haberlerde hep vardık var olmaya devam edeceğiz. Franchising & Markalı Bayilik Fuarı’nın beş yıllık ana sponsoruyuz. Bu yıl da ‘Bayim olur musun Fuarı’ 17-20 Ekim tarihlerinde Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde olacak. Daha önceki üç yılda olduğu gibi dördüncü yılımızda da büyük ilgi göreceğiz ve bu yıl da sektörle ilgilenen tüm davetlileri ilgiyle karşılayacağız.

Yurtdışı büyüme planlarınızdan bahsedebilir misiniz? Hangi ülkeler var gündeminizde? Orta vadeli planlarınız nelerdir?
Kazakistan’da yakın zamanda 40 şubemiz açılacak. Çin pazarında da yer almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. O pazarda da farklı bir isim ile ilerleyeceğiz. Telif haklarını aldık. Globalde bin ofis şube hedefimiz var. REDSTONE; Türkiye, Londra, Hong Kong, New York ve Dubai olmak üzere uzun vadede beş ayrı merkezden yönetilecek şekilde planlaması yapıldı. Londra’da, Polonya’da Amerika’da, Kazakistan’da, İngiltere’de, Azerbaycan’da, Kıbrıs’ta master franchise olarak büyümeye devam eden markamız, şimdilerde Kazakistan ile büyük bir şube atağına geçmeye hazırlanıyor. Özellikle Kazakistan’da yakında 40 şubemiz açılacak. Çok heyecanlıyız. Kontrollü büyümeye çalışıyoruz. 7-8 ay önce Amerika’dan bir firmanın REDSTONE’dan hisse istemesi, bizi daha da gururlandırıyor.

Gayrimenkul danışmanlığı sektörünün Türkiye’de ulaştığı büyüklük hakkında bilgi verir misiniz?
Türkiye’de konut satışları son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkarak 283 bin adede ulaştı. Bu veriler sektörün büyüklüğünün yaklaşık 400 milyar TL olduğunu gösteriyor. Sektördeki bu büyüme, sadece konut satışlarıyla sınırlı değil. Yatırım amaçlı gayrimenkul alımları, kiralama işlemleri, ticari gayrimenkul yatırımları ve gayrimenkul danışmanlık hizmetleri de sektörün büyümesine katkıda bulunuyor.

Sektör girişimciler için ne gibi fırsatlar sunuyor?
Yeni konut projeleri, ticari gayrimenkul projeleri ve karma projeler geliştirme, yatırımcılara gayrimenkul yatırımı konusunda danışmanlık hizmeti verme, gayrimenkullerin kiralanması ve yönetilmesi ile ilgili hizmetler verme, gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinde aracılık hizmeti verme, gayrimenkul sektörüne yönelik teknoloji çözümleri geliştirme fırsatları sunuyor.

“Yerel pazarı iyi anlamak gerekli”

“Gayrimenkul sektöründe başarılı olmak için sektörü ve yerel pazarı iyi anlamak önemlidir. Piyasa trendleri, gayrimenkul değerleme yöntemleri ve gelecekteki gelişmeler hakkında güncel bilgilere sahip olmak başarı için önemli kriterdir. Genellikle kişisel ilişkiler ve ağ kurma üzerine kuruludur. Müşterilerle iyi iletişim kurabilmek, güven inşa etmek ve uzun vadeli ilişkiler geliştirmek önemlidir. Benim için dürüstlük, güvenilirlik, etik değerlere sadık kalmak, disiplin ve istikrarlı olmak önceliklerim arasındadır.”

0

Ayşegül Sakarya Pehlivan
Ayşegül Sakarya Pehlivan




Diğer Yazıları

  • ALTIN GRAM - TL 2528,56 0,86%
  • ALTIN ONS 2387,18 0,95%
  • BIST 100 10891,42 0,18%
  • DOLAR/JAPON YENI 153,774 -0,102%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,38395 0,10307%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 86,1 1,1724%
  • DOLAR/TURK LIRASI 32,9456 -0,0134%
  • EURO/DOLAR 1,0856 0,0908%
  • EURO/TURK LIRASI 35,8008 -0,218%
  • STERLIN/DOLAR 1,2868 0,13229%
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL