DOLAR
34,87
0,07%
DOLAR
EURO
36,60
-0,30%
EURO
GRAM ALTIN
3047,82
1,07%
GRAM ALTIN
BIST 100
10058,47
-0,40%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Bankaların yarışmaları start up’ları bekliyor

27 Ekim 2022 | 13:36
Bankaların yarışmaları start up’ları bekliyor

Türkiye'nin önde gelen finans kuruluşları start up'lar için yarışmalar düzenliyor. Bu yarışmaları kazanan start up'lar para ödüllerinin yanı sıra yatırımcı bulma, networking, MBA bursu, danışmanlık ve mentorluk gibi birçok destekten de yararlanma şansına sahip oluyor.





BURCU TUVAY
[email protected]





Yenilikçi fikirlerin gerçeğe dönüştürülmesi konusunda, girişimcilere yönelik olarak düzenlenen yarışmalar önemli katkılar sunuyor. Bu yarışmalar, girişimcileri ve start up'ları cesaretlendirmesinin yanı sıra güçlenmelerine de katkı sağlıyor.





Tabloyu görmek için görsele tıklayın.









Sahaya yeni çıkan, teknoloji ve inovasyona dayalı esnek yapılarıyla varlık gösteren start up'ların, global ve kurumsal firmaların deneyiminden ve network gücünden faydalanmaları ekosistem için önemli katkılar yaratıyor.





Köklü firmalar da start up'lar ile doğru bir iş modeli doğrultusunda bir araya geldiklerinde büyük fırsatlar elde ediyor. Yarışmalar sayesinde ekosistemdeki tüm aktörlerin farkındalığı artıyor.





Bunun en somut örneği de Ekonomist, Garanti BBVA ve KAGİDER'le birlikte 13 yıldır düzenlenen Kadın Girişimci yarışması. Herhangi bir platformda bir kurumun desteğini arkalarına alan girişimci ve start up'ların, diğer kurum ve kuruluşların hatta yatırımcıların güvenini kazanma ve desteğine ulaşma süreçleri kolaylaşıyor.





Bankalar da start up'lara özel düzenledikleri yarışmalarla bu anlamda adeta birbirleriyle yarışıyor. Bu yarışmalarda dereceye giren start up'lar, para ödüllerinin yanı sıra, yatırımcı bulma, networking, MBA bursu, danışmanlık ve mentorluk gibi birçok destekten de yararlanma şansına sahip oluyor.





Biz de haberimizde bankaların start up'lara özel hazırladıkları yarışmaları araştırdık.





KODLAMAYA DESTEK
Yapı Kredi, Code.YapıKredi programıyla yenilikçi fikirlerin ürünleştirilmesi sürecinde girişimcileri destekliyor. Bu platform ile girişimcilere finansal teknoloji uygulama programlama arayüzleri de (OpenBankingAPI) sağlanarak, fintech ekosisteminin gelişimine de katkıda bulunuluyor.





Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi'nin (KWORKS) ortaklığı ile gerçekleştirilen Code.YapıKredi Hızlandırma Programı ile girişimcilere eğitimler, mentorluk ve finansal danışmanlık sunuluyor.





Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, program sonucunda projelerin Koç Holding ve Yapı Kredi üst YAKUP DOĞAN düzey yöneticilerine anlatıldığını belirtiyor. Doğan, "Platform kapsamında, Code.YapıKredi Hızlandırma Programı'nın yanında kodlama eğitimleri, hackathonlar ve kamuya açık farklı etkinliklerle girişimcilik kültürünü destekliyoruz. Yapı Kredi Kültür Sanat binamızda son bir yıldır Code.YapıK-redi Geleceğin Kültürel Kodları adındaki buluşmalara ev sahipliği yapıyoruz" diyor.





TEB 'İCAT ÇIKAR'IYOR
Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından, 2006 yılından bu yana finans sektörüne yenilikçi ve yaratıcı ürünler kazandırmak, müşteri deneyimini iyileştirmek ve inovasyon kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla TEB Akıl Fikir Yarışması düzenleniyor. 'İcat Çıkar' sloganıyla gerçekleştirilen yarışma ile inovatif fikirleri olan girişimcilere fırsatlar sunuluyor.





TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş, "Her yıl daha da büyüyen bir ilgiyle karşılaştığımız, en önemli açık inovasyon uygulamalarından biri olan TEB Akıl Fikir Yarışması'nı üç ayrı kategoride düzenliyoruz" diye konuşuyor.





'Üniversite Öğrencisi-Yeni Mezun' ve 'Müşteri' kategorilerinde bankacılık ürün ve hizmetleriyle ilgili yenilikçi, yaratıcı fikir ve projeler; 'Teknolojik Girişimci' kategorisinde ise sektör bağımsız teknoloji tabanlı projeler yarışıyor. Bu alanlarda projeleri olan tüm girişimciler, 15 Ocak 2020 tarihine kadar www.icatcikar.com web sitesi üzerinden başvuru yapabilir.





İNOVATİF PROJELER YARIŞIYOR
BNP Paribas Cardif, Hackquarters ile BNP Paribas Cardif-InsurTech İnovasyon Challenge Programı'nı başlattı. Başvuruların tamamlandığı yarışma ile Tükiye'den ve farklı ülkelerden start up'lara katılım şansı tanındı.





Start up'lar, ürün ve servislerde sigortanın geleceği, nesnelerin interneti, giyilebilir teknolojiler, mobi-lite gibi konularda, müşteri kazanımı, satış sonrası hizmetler ve iş ortaklıkları şeklinde üç dikey alanda yenilikçi projelerini sundular.





BNP Paribas Cardif CEO'su Cemal Kişmir, inovasyona yönelik faaliyetlerini her geçen gün artırdıklarını söylüyor. Kişmir, teknoloji ve inovasyon temelli kurulan, pazara çok hızlı bir şekilde çıkabilen start up'lar ile köklü firmaların doğru bir işbirliği modelinde buluşması gerektiğini ifade ediyor.





Cemal Kişmir, "InsurTech İnovasyon Challenge Programı ile yeni nesil start up'lara destek vererek sektörümüzdeki girişimcilik ekosisteminin yaratılmasına ve sektörün altyapısının gelişmesine öncülük etmeyi ve rehberlik yapmayı hedefliyoruz" diyor.









CEMAL ONARAN GARANTİ BBVA GENEL MÜDÜR YARDIMCISI
"KADIN GİRİŞİMCİSİ YARIŞMASI GURUR KAYNAĞIMIZ"

"13 yıldır Ekonomist Dergisi ve KAGİDER işbirliğiyle sürdürülen Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması en büyük gurur kaynaklarımızdan biri.





Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması ile kadın girişimcilerin cesaretlenmesini, motivasyonlarının artmasını ve seslerini tüm ülkeye duyurmalarını sağlıyoruz.





Sadece kazanan kadın girişimciler için değil bu yarışma ile ortaya çıkan hikayeleri duyan diğer kadın girişimciler ve girişimci adayları için de hayallerinin peşinden gitme ve işlerini geliştirme konusunda motivasyon yaratıyoruz."


0


  • ALTIN GRAM - TL 3047,82 1,07%
  • ALTIN ONS 2718,9 1,01%
  • BIST 100 10058,47 -0,4%
  • DOLAR/JAPON YENI 152,625 0,452%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,41606 -0,0882%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 107 4,3624%
  • DOLAR/TURK LIRASI 34,8662 0,0743%
  • EURO/DOLAR 1,0489 -0,3638%
  • EURO/TURK LIRASI 36,6046 -0,2994%
  • STERLIN/DOLAR 1,27431 -0,23409%
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL