Bist 100
9017,43
2,39%
Bist 100
Dolar/TL
32,3288
0,1732%
Dolar/TL
Euro/TL
34,8744
-0,1902%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,079
-0,3376%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2301,92
1,04%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Otel etkinliklerinde ‘hibrit’ dönemi

17 Mart 2021
Otel etkinliklerinde ‘hibrit’ dönemi
Yeni normalimiz haline gelen sosyal mesafe, online ile fiziki çalışmanın harmanlandığı hibrit modelleri doğurdu. Hilton'dan Dedeman'a Wyndham'dan Elite World Hotels'e kadar otel zincirleri de hibrit hizmetlerini hayata geçirdi.

LEVENT GÖKMEN DEMİRCİLER lgokmen@ekonomist.com.tr

Turizm sektörü, pandemide aldığı yaraları sarmak için değişen müşteri talepleri doğrultusunda dönemin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeni ürünler sunma çalışmaları yapıyor.

Hilton'dan Dedeman'a, Wyndham'dan Elite World Hotels'e kadar yerli-yabancı zincirler yeni normalde öne çıkan sosyal mesafe kurallarının uygulandığı hibrit modelleri hayata geçirdi.

Tabloyu görmek için görsele tıklayın.

Toplantı ve etkinliklerin hem fiziki ortamda hem de online olarak uzaktan yapılmasını sağlayan ve teknoloji ile beslenen bu karma modellerle iş dünyasının hayatının kolaylaştırılması, atıl kalan otelleri hareketlendirmesi hedefleniyor.

Pandemide artan kurumsal dijital etkinlikler için oteller de greenbox stüdyolardan canlı yayına kadar çeşitli yelpazede hizmet veriyor.

Dijital etkinlik paketleri ve hijyen kuralları çerçevesinde sunulan hibrit etkinlik paketleriyle kurumsal etkinlikler, bayi toplantıları, ödül törenleri, konser, lansman gibi buluşmalara ev sahipliği yapılıyor.

Organizasyon şirketleri ve oteller kendi stüdyolarında ya da talep halinde müşterilerinin ofisine kurdukları stüdyolarla alternatif otel hizmetlerini de birleştirerek, dijital çağın kolaylıklarını müşterilerine sunmaya çalışıyor.

UZAKTAN KATILIM HİZMETİ


Bunlardan biri de Wyndham Hotels & Resorts. Wyndham Hotels & Resorts EMEA Ticari Başkan Yardımcısı Julie White, 2020'de seyahate ve etkinliklere getirilen kısıtlamalar nedeniyle karma toplantı konseptlerini hayata geçirdiklerini anlatıyor.

İlk olarak Avrupa'da seçilen bazı Dolce markalı otellerinde pilot uygulamasına başlanan bu girişim, canlı yayınla uzaktan katılım ve yerinde katılımın avantajlarını bir araya getiriyor ve mevcut şartlarda kurumsal iş faaliyetlerinin iyileşmesini ve etkinliklere katılımın artmasını destekliyor.

Julie White, bu hizmetlere yönelik talebi dikkate alarak karma toplantı hizmetini Avrupa, Ortadoğu, Avrasya ve Afrika'daki daha çok sayıda otele de yaygınlaştırdıklarını vurguluyor.

Şu anda Wyndham Hotels & Resorts'un dünya çapında 50'den fazla oteli karma toplantı çözümlerini sunuyor ve bunlar arasında Türkiye özelinde İstanbul ve Kayseri illerinde seçilmiş bazı oteller de yer alıyor.

EMEA genelinde iş amaçlı seyahat edenleri destekleyen ve küçük ile orta ölçekli işletmeleri hedefleyen yeni bir girişim olan Wyndham Kolay Rezervasyon'u da başlattıklarını kaydeden Julie White, "Bununla rezervasyonlara daha fazla erişilebilirlik ve sadelik kazandırıyoruz.

İşletmeler dünyanın dört bir yanındaki Wyndham otellerinde konaklayabiliyor. Ayrıca program, uzun bir süre farklı bir konumdan çalışacaklara uzun konaklamalarda ek indirimler de sunuyor" diye konuşuyor.

DÜNYADA UYGULUYOR


Hilton ise insanların buluşma ve kutlama biçimindeki değişimine cevap vermek için Hilton EventReady Hybrid Solutions'ı hayata geçirdi. Küresel çapta uygulanan program, Hilton portföyündeki tüm hibrite hazır otellerde devreye girdi.

Etkinlik planlayıcıları Hilton'un hibrit özellikli otellerinde genişletilmiş Hilton EventReady Başucu Kitabı ve esnek müşteri teklifleri ile etkinliklerini planlayabiliyor. Hilton Başkan Yardımcısı ve Marka Direktörü Martin Rinck, değişen müşteri ihtiyaçlarını dikkatle dinleyip ilgili yenilikleri hızla hayata geçirdiklerini söylüyor.

Hilton EventReady Hybrid Solutions'ın mükemmelliğe olan bağlılıklarından doğduğunu belirten Rinck, küresel portföylerindeki yetkinliklere erişim sağlamak, etkinlik planlayıcı-larına özel özgün ve kapsamlı kaynaklar sunmak ve etkinlik deneyimini en üst düzeye taşımayı hedeflediklerini de vurguluyor.

TEKNOLOJİ STÜDYOLARI KURDU


Türkiye'nin yerel otel zincirlerinden biri olan Elite World Hotels de teknoloji stüdyoları ve reji ekibiyle iş dünyasına yönelik hibrit toplantı dönemini başlattı. Elite World, özel lezzetlerini toplantıya Online katılanlara özel kutularda ulaştırma hizmeti de veriyor.

Elite VVorld Hotels CEO'su Eyüp Babür, sundukları * greenbox teknolojisi ile istenilen mekandaymış I gibi sunum atmosferi oluşturabildiklerini vurguluyor. Güvenli Turizm Sertifikası'na da sahip olduklarını belirten Babür, geniş alanlarda, daha güvenli ve hijyenik bir ortamda, sosyal mesafeli buluşmalara ve organizasyonlara ev sahipliği yapabildiklerini kaydediyor.

Babür, şunları söylüyor: "Hibrit toplantılar için uygun bir ortam oluşturduk. Led sahnesi, reji sistemi ve kameraları ile modern TV kanalı standartlarında canlı yayın gerçekleştirebiliyoruz. 100 mbps yüksek hızlı internet altyapısıyla da interaktivite imkanı sağlıyoruz."

VIP ÇÖZÜMLER


Hibrit modeller konusunda yapılan yatırımlar şehir otelleri ile sınırlı değil. Pandemide yatırımlarını durdurmayan Karaderili Şirketler Gurubu, Yalova'da 180 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Terma City otelinde iş dünyasının VIP toplantı sorununu çözmek üzere 1,5 milyon dolarlık yatırımla VIP Roof Lounge'ı hayata geçirdi.

Restauranı ile birlikte aynı anda 150 kişiye hizmet verecek şekilde tasarlanan alan, toplam 800 metrekare büyüklüğe sahip. Karederili Şirketler Grubu CEO'su Tevfik Talas, iş dünyasının aradığı tüm şartlara sahip bir alanı hizmete aldıklarını söylüyor.

Müşterilerinden gelen taleplerin ne denli doğru bir iş yaptıklarını gösterdiğini belirten Talas, "12 ay hizmet veren Terma City otelimiz termal otellerin de lüks tatil ve imkanlar sunabileceğini gösteren bir yatırım. İnanıyorum ki Yalova'ya getirdiğimiz yenilikler, bölge turizmi ve otellerinin de kalite çizgisini artıracak" diye konuşuyor.

"YENİ NESİL TOPLANTI HİZMETİ GELİŞTİRDİK"


Gelişen teknoloji, pandemi ile değişen tüketici davranışları iş hayatının beklentilerini ve iş yapış şekillerini etkilediğine dikkat çeken Dedeman Hotels & Resorts Internetional Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Gülhan Balta Kuzu, dijitalleşme ve teknoloji odaklı yatırımlarla farklı ve etkili hizmetler sunmaya devam ettiklerini söylüyor.

Kuzu, "Aynı ortamlarda bulunamıyor, etkinliklerimizi ve toplantılarımızı gerçekleştiremiyoruz. Ama yeni nesil dijital toplantı platformumuzla acentelere, kurumlara ve markalara yaratıcı, etkili ve alanında fark yaratan hizmet modeli geliştirdik" diyor.

 

 

 
0


  • ALTIN GRAM - TL 2301,92 1,04%
  • ALTIN ONS 2214,67 0,9%
  • BIST 100 9017,43 2,39%
  • DOLAR/JAPON YENI 151,331 0,002%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,35954 0,20933%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 92,3125 -0,0173%
  • DOLAR/TURK LIRASI 32,3288 0,1732%
  • EURO/DOLAR 1,079 -0,3376%
  • EURO/TURK LIRASI 34,8744 -0,1902%
  • STERLIN/DOLAR 1,26174 -0,10767%
Günün En Çok Okunanları
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL