FATOŞ BOZKUŞ
[email protected]
HORECA profesyonelleri ile uluslararası gastronomi dünyası arasında bir köprü oluşturmayı ve onları Türkiye'nin yerel değerleriyle buluşturmayı hedefleyen Gastronometro, bin 700 metrekarelik bir alana kurulu, eğitim, gelişim ve aktivite merkezindeki eğitimleriyle dikkati çekiyor.
Bunlardan biri de Mustafa Nevzat Pisak Mesleki Eğitim Merkezi ile ortak yürütülen Çıraklık
Eğitim Programı kapsamında sekiz yetenekli gence üç yıl boyunca profesyonel bir mutfakta eğitim verilmesi. Bu kapsamda Gastronometro'nun yerelliği ve mevsimselliği korumaya yönelik anlayışıyla, Metro'nun geniş ürün yelpazesine hakim, coğrafi işaretli ürünlere ve sürdürülebilirlik prensibine sahip çıkacak geleceğin şeflerini, tecrübeli şef Maximilian J.W. Thomae'nin kılavuzluğunda yetiştiriyor.
Ayrıca bu merkezde Fransa'dan Ferrandi ve INBP (Institut National de la Boulangerie Patisserie)
ile çalışmalar da yapan ve belli aralıklarla bu okullardan gelen şeflerle profesyonellere yönelik sembolik bir ücret karşılığında ileri düzey mutfak modülleri de veriliyor. Merkezin yurtdışı ile bağlantısı sadece aşçılık okullarıyla sınırlı değil.
Merkez bünyesinde, Christian Le Squer (Le Cinq'in Head Chef'i) ve Ramon Morato (Cacao Barry'nin Danışmanı ve Chocolate Academy'nin yöneticisi) gibi dünyaca ünlü bazı şefleri de Gastronometro'da ağırlayarak, sektörün profesyonellerini, uzmanlık alanlarının en iyileriyle buluşturarak Türk gastronomi dünyasına ivme kazandırmaya çalışılıyor.