Bist 100
8718,11
-1,25%
Bist 100
Dolar/TL
32,3366
0,0857%
Dolar/TL
Euro/TL
35,1423
0,0501%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0868
-0,0423%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2244,52
0,02%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Galatasaray yeni başkanını seçti: Burak Elmas

19 Haziran 2021 | 22:42
Son Güncellenme: 27 Ekim 2022 | 21:01
Galatasaray yeni başkanını seçti: Burak Elmas
Galatasaray Kulübünün seçimli olağan genel kurulunda rakiplerinden fazla oy alan Burak Elmas, sarı-kırmızılıların 38. başkanı oldu.

HANGİ ADAY KAÇ OY ALDI?


Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda 30 sandığın da sayım işlemi sona ererken, bin 541 oy alan Burak Elmas başkanlığa seçildi.

Seçim yarışındaki diğer adaylardan Eşref Hamamcıoğlu bin 500, Metin Öztürk 893, Yiğit Şardan 682, İbrahim Özdemir de 92 oy aldı. Elmas, 38. başkan olarak tarihe geçti.

Burak Elmas, kulüp tarihinin 37. başkanı unvanına sahip Mustafa Cengiz'den koltuğu devralacak.


BURAK ELMAS'IN YÖNETİM LİSTESİ


Olağan genel kurulda başkanlığa seçilen Burak Elmas, 3 yıl süreyle bu görevi üstlenecek.

Burak Elmas'ın yönetim listesi şu isimlerden oluşuyor:

Asil: Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Köksal Ünlü, Mustafa Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Özgür Işıtan Gün.

Yedek: İbrahim Reha Keskin, Selim Sefada, Abdulvahap Gazi Tanrıverdi, Mehmet Polat Kalafatoğlu, Ahmet Ozan Şener.

ELMAS 30 SANDIĞIN 19'UNDA EN FAZLA OYU ALDI


Genel kurulda başkanlığa seçilen Burak Elmas, 30 sandığın 19'unda en fazla oyu alan isim oldu.

Açılan ilk 10 sandık ile 22. sandıkta Eşref Hamamcıoğlu önde gelirken, diğer 19 sandıkta Burak Elmas ilk sırada yer aldı.

Burak Elmas, Eşref Hamamcıoğlu'nun 10. sandıkta 237'e çıkardığı farkı da eritmeyi başardı.

BURAK ELMAS SEÇİM SONRASI NELER SÖYLEDİ?


Seçim sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Galatasaray'a yakışan bir seçim oldu." diyen Elmas, "Galatasaray'ın farkı budur. Bizlerle seçimde yarışan ve Galatasaray demokrasisine renk katan diğer adaylar ve ekiplerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün biz kazanmış olabiliriz ama Galatasaray'da kimse kaybetmedi. Galatasaray'ı birleştirmek için geldik. Yarından tezi yok tek yumruk olarak Galatasaraylılar olarak birlikte çok şey başaracağız." ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Fatih Terim ile ne zaman görüşeceğinin sorulması üzerine yeni başkan Burak Elmas, "Verdiğimiz sözlerin hepsini biliyoruz. Gereği neyse yapacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Galatasaray bizim ailemiz ve ailemize verdiğimiz sözlerin gereklerini yapacağız." şeklinde görüş belirtti.

Burak Elmas, "Bütün üyelerimize bana göstermiş oldukları teveccüh için çok teşekkür ediyorum. Başkan adayları İbrahim Özdemir, Metin Öztürk, Yiğit Şardan ve Eşref Hamamcıoğlu ile ekiplerine Galatasaray demokrasisine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yarından tezi yok birlik ve beraberlik ruhuyla tüm sorunları halletmek için tek yürek olacağız, birlikte çok çalışacağız." diye konuştu.

Elmas, seçimin heyecanlı geçtiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Çok mutluyum. Galatasaray'ın DNA'sına ve değerlerine uygun davranışlarla bir seçimi sonuçlandırdık. Seçim sürecinde umarım kimse kırılmamıştır. Galatasaray'a yakışan şekilde sadece kendimizi ve ekibimizi tanıtan bir seçim süreci geçirdik. Kimse hakkında bir şey söylememeye dikkat ettik. Bundan sonra da bu tutumumuz devam edecek. Yapacak çok işimiz var. Daha yeni başlıyoruz. Bu kazanma bir başlangıç. Aslında zor işimiz mazbatamızı aldıktan sonra başlayacak."

Sarı-kırmızılı taraftarlara da teşekkür eden Elmas, "Taraftarlarımıza bize gösterdikleri ilgiden ve ettikleri duadan dolayı teşekkür ederim. Bu ilgi omzumuza çok büyük bir yük yüklüyor. Bu ilginin getirdiği sorumluluğu fazlasıyla hissediyoruz. Şimdi onlara layık olma zamanı." ifadelerini kullandı.

Seçimin son anlarını yarıştığı Eşref Hamamcıoğlu ile birlikte takip etmesi sorulan Burak Elmas, "Galatasaray için normal bir görüntü. Son zamanlarda uygulanmadığı için sizlere garip gelmiş olabilir. Galatasaray budur. El ele kol kola herkes birbirini tebrik eder. Ertesi günden itibaren Galatasaraylı aile olarak yaşamaya devam ederiz. Normali yaptık. Bundan sonra da Galatasaray'a uygun davranış biçimlerini göstermeye devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Burak Elmas'ın kayınpederi ve Galatasaray'ın unutulmaz başkanlarından Faruk Süren ise, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Güzel ve demokratik bir yarış oldu. Galatasaray kazandı. Galatasaray her zaman kazanır. Tebrik ederim. Artık yeni ufuklara bakacağız." ifadelerini kullandı.

TFF, Burak Elmas'ı tebrik etti


Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Galatasaray Spor Kulübünün bugün gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısı sonucunda başkanlığa seçilen Sayın Burak Elmas ve yönetim kurulu üyelerini kutlar, yönetim dönemlerinde görevlerinde başarılar dileriz." denildi.

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1406335037172297728?s=20

BURAK ELMAS KİMDİR?


Peki, Galatasaray'ın yeni başkanı Burak Elmas kimdir? Yakından bakalım... Galatasaray Spor Kulübünün internet sitesinde Burak Elmas'ın biyografisiyle ilgili şu bilgiler yer alıyor:

1974’te İstanbul doğumlu olan Burak Elmas, Avusturya Lisesi’ndeki öğrenimini tamamladıktan sonra University of Denver’da Finans ve Pazarlama eğitimi almıştır. Burak Elmas, iş hayatına Türkiye’nin en büyük bağımsız hızlı tüketim ürünleri distribütörlerinden birinde başlamıştır. Aile şirketlerinde ve uluslararası birçok ortak girişimde yönetici pozisyonunda rol aldıktan sonra İngiltere merkezli uluslararası bir lojistik şirketi kurmuştur. 2008 yılından itibaren Godiva Investment şirketinde CEO görevini ifa eden ve grup yönetim kuruluna bağlı çalışan Burak Elmas, aynı zamanda gıda ürünleri imalatında en büyük Türk işletmelerinden biri olan Yıldız Grup'ta da Yönetim Kurulu üyeliği yapmış, görev süresince önemli stratejik pozisyonlar üstlenmiştir. 

Çalışma hayatı boyunca uluslararası birçok ortak girişimde görev aldığı şirketleri en üst pozisyonlarda temsil eden Elmas, bu dönem süresince Japonya, İngiltere, Amerika ve Çin Halk Cumhuriyeti gibi çeşitli ülkelerde görev yapmış ve 2020yılında tüm görevlerinden ayrılmıştır. Halen İngiltere ve Türkiye’de üç uluslararası şirkette yatırımcı ortak ve bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Galatasaray Spor Kulübü’ndeki ilk görevini 1997 yılında, 23 yaşındayken Galatasaray PAF takımı sorumlusu olarak alan Burak Elmas, 1998, 2000ve 2002 yıllarında 3 dönem yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Profesyonel futbol takımının yönetiminden sorumluyken, Türk futbol tarihinde Galatasaray ilk kez UEFA ve Süper Kupa’yı kazanmıştır. Burak Elmas 2018 yılında da Galatasaray Sportif AŞ'de görev almıştır.  


Evli ve iki çocuk babası olan Burak Elmas İngilizce ve Almanca bilmektedir.

SEÇİME KATILIM YÜKSEK OLDU


Galatasaray’da genel kurul üyeleri seçime yoğun ilgi gösterdi. Seçim için 4 bin 731 üyenin liseye gelerek, kartlarını aldıkları duyuruldu. Yeni tip koronavirüs önlemlerinin alındığı genel kurulda, üyelerin Galatasaray Lisesi ile oy kullanılan sınıfların önünde uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

ADAYLARIN LİSTELERİ NASILDI?


Başkan adaylarının yönetim kurulu asil ve yedek listeleri şöyleydi:

Metin Öztürk:

Asil: Nasuhi Sezgin, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Erol Erkuloğlu, Asena Yılmazkaya Dinçbaylı, İsmail Sarıkaya, Osman Aral, Emre Alkin, Dikran Gülmezgil, Nihat Kırmızı.

Yedek: Sencer Seren, Sinan Müderrisoğlu, Halil Cem Burnaz, Tanur Lara Yılmaz, Ethem Baturalp Pamukçu.

İbrahim Özdemir:

Asil: Mustafa Torok Tanrıyar, Mustafa Keten, Hilmi Develi, Volkan Vural, Cemal Sedat Dayıoğlu, Murat Atay, Selim Demir, Banu Kavak, Ali Fatinoğlu, Tamer Koldaş.

Yedek: Tunç Üner, Reyhan Çelik, Emre Eti, Cenk Gönenç, Deniz İsmail Aras.

Eşref Hamamcıoğlu:

Asil: Osman Kocaman, Tuncer Hunca, Hayri Gürkan Eliçin, Ahmet Arif Bağlıca, Levent Yaz, Ahmet Cemal Özgörkey, Cenk Nuri Soyer, Cevat Genç, Ahmet Yavuz, Ecem Tezel Aldanmaz.

Yedek: Mehmet Emre Mısırlı, Emin Tan Bilge, Murat Karaman, Şükran Pelin Öztekin, Yusuf Mutlu Yıldız.

Burak Elmas:

Asil: Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Köksal Ünlü, Mustafa Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Özgür Işıtan Gün.

Yedek: İbrahim Reha Keskin, Selim Sefada, Abdulvahap Gazi Tanrıverdi, Mehmet Polat Kalafatoğlu, Ahmet Ozan Şener.

Yiğit Şardan:

Asil: Özcan Çetin Soy, Abdurrahim Albayrak, Murat Yalçındağ, Ahmet Aslan, Mete Serkan Sevim, Ömer Mafa, Dorukhan Acar, Begüm Özkan, Murat Özkaya, Murat Erkul.

Yedek: Esen Sirel Ongun, Levent Karadeniz, Abdullah Günhan Aksoy, Kerim Polat, Hamit Karasu.
0

  • ALTIN GRAM - TL 2244,52 0,02%
  • ALTIN ONS 2158,93 -0,07%
  • BIST 100 8718,11 -1,25%
  • DOLAR/JAPON YENI 150,178 0,687%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,3553 0,15371%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 91,7475 -0,1208%
  • DOLAR/TURK LIRASI 32,3366 0,0857%
  • EURO/DOLAR 1,0868 -0,0423%
  • EURO/TURK LIRASI 35,1423 0,0501%
  • STERLIN/DOLAR 1,27154 -0,12254%
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL