USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

ABD-Ukrayna görüşmesi sonrası Rusya’ya sert mesaj: Ağır bedeller ödetiriz

Songül Bilgili
Songül Bilgili
ABD-Ukrayna görüşmesi sonrası Rusya’ya sert mesaj: Ağır bedeller ödetiriz
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile telefonda Rusya-Ukrayna krizini ele aldı. Görüşmeye dair yapılan açıklamada Blinken'ın, "Rusya gerilimi tırmandırırsa ağır bedeller ödetiriz" dediği kaydedildi.

ABD Dışişlerinden yapılan yazılı açıklamada, “Görüşmede, Rusya'nın Ukrayna sınırları boyunca asker yığması ile Ukrayna ve ABD'nin Rusya’yı diplomasiyi sürdürmeye, güvenlik ve istikrarı sağlamaya teşvik etmek için attığı adımlar ele alındı.” denildi.

Bakan Blinken’ın, Ukraynalı mevkidaşı ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile yaptığı görüşmeyi de ele aldığı belirtilen açıklamada, Blinken’ın ABD’nin Rusya ile karşılıklı güvenlik endişelerini ele almaya hazır olduklarını, aynı zamanda Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteğini teyit ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Blinken’ın, gerilimi tırmandırması durumunda Rusya’ya ağır bedeller ödeteceklerini de ifade ettiği belirtildi.
Etiketler
ABD Rusya Manşet
0
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL