DOLAR
40,16
0,23%
DOLAR
EURO
46,90
0,02%
EURO
GRAM ALTIN
4304,27
0,51%
GRAM ALTIN
BIST 100
10331,31
0,00%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

7 ilde maden sahaları ihale edilecek

27 Ekim 2022 | 22:18
7 ilde maden sahaları ihale edilecek


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce (MAPEG), Niğde, Ankara, Kırıkkale, Adana, Kayseri, Yozgat ve Bingöl'deki bazı maden sahaları ihale edilecek.

Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Niğde'de 1B grubu ve 2C çimento maden sahası, Ankara, Kırıkkale, Adana, Kayseri ve Yozgat’ta 4'üncü grup demir maden sahası ve Bingöl’de 4'üncü grup demir maden sahası ara veya uç ürün üretimine yönelik tesis kurulması şartıyla ihaleye çıkarıldı.

İhale edilecek sahalara ilişkin bilgiler, 28 Eylül'den itibaren MAPEG'in internet adresinde ilan edilecek.

Kapalı teklif ve açık artırma usulü ile yapılacak ihaleye katılabilmek için gereken teminat tutarı, sahanın şartnamesinde belirtilen taban ihale bedelinden ve kapalı olarak verilen teklifin yüzde 20'sinden az olamayacak. Başvurular, ihalenin yapılacağı tarihte saat 09.00-09.30'da Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne doğrudan yapılacak.

Ayrıca, bir adet 4'üncü grup küçük alan maden sahasının da mücavirindeki ruhsat sahipleri arasında 12 Ekim 09.30'da ihalesi yapılacak.

İhalesi yapılacak sahaların il, erişim numarası, ruhsat grubu, ihale şartnamesi, paftası, koordinatlı dökümleri, alanları ve ihale tarihleri Genel Müdürlüğün sitesinde yayımlanarak en az 15 gün süreyle erişime açık tutulacak.




0
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL