Bist 100
9530,47
0%
Bist 100
Dolar/TL
32,5259
0,4394%
Dolar/TL
Euro/TL
34,7507
0,5416%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0683
0,0932%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2489,45
1,07%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Çalışanlar telefonlarından işlerini yürütebilecekler

08 Nisan 2020
Çalışanlar telefonlarından işlerini yürütebilecekler
Masa başına geçmeden telefon ve tabletlerden işlerin yürütüleceği modüller üzerine çalıştıklarını söyleyen GURU Sistem Yönetim ve Yazılım Kurucu Ortağı Mustafa Yorgancıoğlu, yurtdışında da büyüyeceklerini ifade ediyor.

BURCU TUVAY
btuvay@ekonomist.com.tr

Hazır giyim ve konfeksiyon üretim sektörü üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Guru Yazılım, sektörün tüm gereksinimlerine cevap verebilecek ERP yazılımları üretiyor. İhracat yapan veya markalara üretim yapan 300'ün üzerinde firmada kurulum yapan şirketin ERP yazılımları, bu firmalarda her gün yaklaşık olarak 7 bin 500 kullanıcı tarafından kullanılıyor.

GURU Sistem Yönetim ve Yazılım Kurucu Ortağı Mustafa Yorgancıoğlu, "e-Dönüşüm ile ilgili yeni adımlarımız ise ERP modüllerimizde masa başına geçmeden eldeki telefon veya tabletlerle işlerini yürütebilecekleri fonksiyon ve modüllerimizi süratle artırmaya yönelik" diyor.

Yorgancıoğlu, sorularımızı şöyle yanıtladı:

Guru Yazılım hakkında bilgi verir misiniz?

Guru Yazılım 2003 yılında yazılım geliştirme ve firmalara özel yazılım projeleri üretmek amacıyla İstanbul merkezli olarak kuruldu.

Hedef sektör olarak belirlenen Hazır giyim ve konfeksiyon üretim sektörü üzerinde çalışmalarına yoğunlaşmış bulunuyor.

Bu sektörde tam anlamıyla uzmanlaşmaya çalışıyoruz. Sektörün tüm gereksinimlerine cevap verebilecek ERP yazılımını yaygınlaştırmaya devam ediyoruz.

İhracat yapan veya markalara üretim yapan 300'ün üzerinde firmada kurulum yaptık ve kullanılıyor.

Bu firmalarda her gün yaklaşık olarak 7 bin 500 kullanıcı günlük işlerini ERP yazılımlarımız ile yürütüyor. Konfeksiyon sektörüne göre geliştirdiğimiz ERP yazılımlarımızın CoreTEX Üretim Yönetim Yazılımı ve Enviro Finans Yönetim Yazılımı markaları ile bilinirliliği her geçen gün artırıyor.

Dijitalleşme ve e-Dönüşüm'e yönelik ne gibi çalışmalarınız bulunuyor?

Guru Yazılım olarak en önemli misyonlarımızdan biri müşteri firmalarımızda dijital dönüşümü ve e-Dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmek. Guru Yazılım olarak e-Dönüşüme sadece belge düzenleme açısından bakmıyoruz. Çalıştığımız sektör itibarı ile günlük işler içerisinde çok fazla sayıda kağıt doküman kullanılıyor.

Çalışma sisteminden kaynaklanan değişim hızı ve sayısı oldukça fazla. Bu durumda günlük işlerin takibi açısından sürekli kağıt doküman veya rapor alınması gerekiyor. En öncelikli hedefimiz, firmalarımızda günlük işlerinde dijitalleşmeyi ve e-Dönüşümü gerçekleştirmek.

Bu konuda ne gibi uygulamaları hayata geçirdiniz?

Müşteri firmalarımızın e-Dönüşüme şiddetle ihtiyaçları bulunuyor. Çünkü kağıt doküman ve raporlarla işlerin takibi hem hataya neden oluyor hem de vakit kaybı oluşturuyor. Kısacası verimsiz bir iş düzeni içerinde çalışmak zorunda kalıyorlar.

Özellikle ihracat yapan konfeksiyon firmalarının maliyet - termin - kalite hedefine ulaşmaları için e-Dönüşümü gerçekleştirmekten başka çareleri yok. Dünyadaki rekabet şartları ülkemizdeki e-Dönüşümü zorunlu kılıyor.

Guru yazılım olarak firmaların günlük işlemlerinde kağıtlardan kurtarmak ve doğru bilgilere anında ulaşmalarını sağlayan verimli bir çalışma düzeni kurarak dijitalleşmeyi ve e-Dönüşümü gerçekleştirmeyi sağlıyoruz.

Önümüzdeki dönemde dijital dönüşüm ve e-Dönüşüm konusunda atacağınız yeni adımlar nelerdir, projelerinizden bahsedebilir misiniz?

Ülke şartları içerisinde isteğe bağlı ani ve hızlı bir e-Dönüşüm gerçekleştirmek oldukça zor. Bizim gerçek misyonumuz müşteri firmalarımızda dijitalleşmeyi ve e- Dönüşümü gerçekleştirmeyi ancak en az bir yılda sağlayabiliyoruz.

Tüm çalışmalarımız bu konuda ısrarla müşterilerimize farkındalık oluşturmak ve çalışma sisteminde zorunluluklar getirmekten geçiyor. e-Dönüşüm ile ilgili yeni adımlarımız ise ERP modüllerimizde masa başına geçmeden eldeki telefon veya tabletlerle işlerini yürütebilecekleri fonksiyon ve modüllerimizi süratle artırmaya yönelik.

2020 yılında ne kadarlık bir büyüme hedefiniz bulunuyor?

2020 yılında hedeflerimizi üç ana grubu ayırmaktayız. Birincisi pazar payımızı artırmayı ikincisi ise kadromuzu güçlendirmeyi ve proje uygulama, eğitim ve destek hizmetlerimizin kalitesini artırmayı planladık.

2019 yılındaki 5 milyon ciromuzu yüzde 50 artış ile 7.5 milyon TL'ye çıkartmayı hedefledik. Bu konuda gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yoğun pazarlama çalışmalarını sürdürüyoruz. İlk iki aylık veriler bu hedefleri geçebileceğimizi gösteriyor. 2019 yılı sonu itibarı ile 300 civarında olan müşteri sayımızı 400 firmaya çıkartmayı hedefliyoruz.

Yurtdışı pazar payımızı da artırmayı hedefliyoruz. Üçüncü ana hedeflerimizden biri de gerek müşteri yerinde gerekse uzak destek çalışmalarımızın kalitesini ve niteliğini artırmak ve an zamanda zamanını kısaltmayı sağlamak. Bunun için kendimizin geliştirmiş olduğu CRM yazılımı ile bunu büyük ölçüde sağlamış bulunuyoruz.

Son olarak QNB eFinans ile yapmış olduğunuz işbirliği size nasıl bir sinerji sağladı?

Yurtiçindeki müşterilerimizin tamamı e-Fatura mükellefidir. Dolayısıyla ERP kullanımında e-Fatura e-Defterlerini Enviro Finans Yönetim Yazılımı ile gönderiyorlar. Müşteri büyüklükleri nedeni ile ülkemizde e-Dönüşümdeki ilk uygulamayı gerçekleştiren firmalardan biriyiz. İlk yola çıktığımız ve bu konuda yoğun işbirliği yaptığımız entegratör QNB eFinans'tır.

QNB eFinans'ın işbirliği konusundaki hassasiyeti ve verdiği önem takdir edilecek bir noktada. Birikimlerinin aktarılması ve işbirliğinin geliştirilmesi konusunda örnek gösterilebilecek bir konumda. 2013 yılında başlayan işbirliğimiz yedi yıldır aralıksız ve başarılı bir şekilde sürdürülüyor.

Dijital dönüşüm ve e-Dönüşümün en etkin unsuru yazılımlardır. e-Fatura, e-Defter çözümleri uzun dönemdir uygulanmasından dolayı ekonomimize önemli tasarruflar ve faydalar sağlandı. Bunun devamında da e-İrsaliye uygulaması ile bu tasarruf ve fayda süreci artarak devam edecek.

"DİJİTALLEŞME ÇALIŞMALARI YOK DENECEK KADAR AZ"
“Özellikle tekstil sektörüne baktığımızda dijitalleşme ve e-Dönüşüm geçişleri ancak zorunlu durumlar olduğunda gerçekleşiyor.

Firmaların kuruluş süreçleri veya çalışma şekillerine baktığımızda isteğe bağlı dijitalleşme çalışmaları yok denecek kadar az. Ancak kanuni nedenler veya ticari zorunluluklardan dolayı çalışmalar başlatıldı. Guru Yazılım olarak kanuni e-Dönüşüm çalışmalarının içindeyiz. Ancak bizler bunu yeterli görmüyoruz.”

“KADROMUZU ARTIRACAĞIZ”
“Bizim işimizin gereği en büyük yatırımımız personelimize olmaktadır. Çünkü yazılımların geliştirilmesi, uygulamanın beklenilen şekilde gerçekleştirilmesi insan sayesinde oluyor.

Bunun için kadromuzun en üst düzeyde yeterlilik seviyesine ulaşmayı sağlayacak eğitim ve AR-GE çalışmalarına çok büyük önem veriyoruz. 2020 yılı sonu hedeflerine ulaşabilmek için kadromuzu genişletmeyi sürdürüyoruz. Mevcut 45 kişilik kadromuzu yıl sonu itibarı ile 65 kişiye ulaştıracağız.”
0


  • ALTIN GRAM - TL 2489,45 1,07%
  • ALTIN ONS 2380,44 0,81%
  • BIST 100 9530,47 0%
  • DOLAR/JAPON YENI 154,276 -0,066%
  • DOLAR/KANADA DOLARI 1,37513 -0,14958%
  • DOLAR/RUS RUBLESI 94,26 0,1011%
  • DOLAR/TURK LIRASI 32,5259 0,4394%
  • EURO/DOLAR 1,0683 0,0932%
  • EURO/TURK LIRASI 34,7507 0,5416%
  • STERLIN/DOLAR 1,24671 0,108%
Günün En Çok Okunanları
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL