Bist 100
9530,47
0%
Bist 100
Dolar/TL
32,5259
0,4394%
Dolar/TL
Euro/TL
34,7507
0,5416%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0683
0,0932%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2489,45
1,07%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Bakan Yanık, doğalgaz yardımında başvuru ve ödeme tarihlerini açıkladı

11 Ocak 2022 | 16:48
Son Güncellenme: 27 Ekim 2022 | 23:47
Bakan Yanık, doğalgaz yardımında başvuru ve ödeme tarihlerini açıkladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz desteğinde başvuruların şubat ayının ikinci yarısından itibaren, ödemelerin ise mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Yanık, bir grup gazeteci ile bir araya geldiği toplantıda, Bakanlık gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İhtiyaç sahibi hanelere sağlanan kömür yardımının yanı sıra hayata geçirilecek doğal gaz yardımına ilişkin bilgi veren Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara halihazırda yakacak yardımı yapıldığını anımsattı. Yanık, "Yakacak yardımı adı altında hanelerimize kömür desteği sağlıyoruz. 2021 yılı içerisinde 1,8 milyon hanemize, toplam 1,8 milyar TL kömür desteğinde bulunduk. Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, talep etmeleri durumunda bu ısınma yardımını doğalgaz olarak alabilecek" ifadesini kullandı.

Doğalgaz desteğini hayata geçirmek için uzun süredir sahada çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Yanık, "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek için ülkemizin dört bir yanında sahada çalışmalar yapıyoruz. Doğalgaz desteği de bunlardan biri. Doğalgaz altyapısı olup da kömür desteğinden yararlanan hanelerin talepleri bize ulaştı. Biz de bununla ilgili çalıştık. Isınma yardımını sadece kömür değil, doğalgaz olarak yapma kararı aldık." açıklamasında bulundu.

Doğalgaz desteğinin teknik çalışmaları hakkında da bilgi veren Yanık, şunları kaydetti:

"Ülkemizde farklı iklim şartları bulunuyor. Haliyle ısınma desteğinin de bölgesel olarak farklılık göstermesi gerekiyor. Bunun için ısı ölçümleme çalışmaları yaptık. Tamamen teknik ve ısınma ölçüleriyle doğru orantıda bir dağılım gerçekleştirdik. Bu dağılım ölçeği çerçevesinde bölgelerimize ısınma desteği sağlayacağız.

Doğalgaz desteği ödemelerinde teknik çalışmalar tamamlanmak üzere. Doğalgaz desteğinde başvurular şubat ayının ikinci yarısından itibaren, ödemeler ise mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak. Bu yönde çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz."

Yanık, doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen hanelerin, e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabileceğini belirtti.
0
Günün En Çok Okunanları
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL