DOLAR
40,46
0,13%
DOLAR
EURO
47,47
-0,08%
EURO
GRAM ALTIN
4444,53
-0,29%
GRAM ALTIN
BIST 100
10596,42
-0,19%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Rekabet Kurumu'ndan Unilever'e soruşturma

Rekabet Kurumu, Unilever Sanayi ve Ticaret Türk AŞ ile bazı dağıtıcılarına yönelik yeniden satış fiyatı belirledikleri iddiasıyla soruşturma başlattı.

29 Temmuz 2025 | 15:40
Son Güncellenme: 29 Temmuz 2025 | 21:29
Rekabet Kurumu'ndan Unilever'e soruşturma

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Rekabet Kurulu’nun 15 Mayıs 2025 tarihli kararı doğrultusunda başlatılan önaraştırma kapsamında, Unilever’in ve bazı yeniden satıcılarının, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un “rekabeti sınırlayıcı anlaşmalar” başlıklı 4. maddesini ihlal edip etmediği değerlendirildi.

Kurul, önaraştırma sonucunda elde edilen bulguları yeterli bularak 26 Haziran 2025 tarihli ve 25-23/578-M sayılı kararıyla Unilever Sanayi ve Ticaret Türk AŞ’nin yanı sıra İlke Gıda Tüketim Pazarlama Ticaret Sanayi Kollektif Şirketi Mehmet Şahin ve Ortakları ile Başak Pazarlama Temizlik ve Gıda Ürünleri Ticaret Ltd. Şti. hakkında resmî soruşturma açılmasına karar verdi.

Soruşturma, söz konusu şirketlerin ürünlerinin satış fiyatlarını yeniden satıcı düzeyinde belirleyerek rekabeti kısıtlayıp kısıtlamadığını ortaya koymayı hedefliyor.

Rekabet Kurumu, soruşturmanın başlatılmasının şirketlerin ceza alacağı anlamına gelmediğini, nihai kararın yapılacak inceleme ve değerlendirmeler sonucunda verileceğini vurguladı.

0
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL