Ekonomist
  • GÜNCEL
    • Kapak Konusu
    • Son Dakika
    • Haberler
    • Dünya
    • Video Galeri
    • Şirketler
    • Çalışma Hayatı ve Sosyal Güvenlik
    • Kulis
    • Dosya
    • Yatırımcı Köşesi
    • Üniversitelerden
  • Altın Fiyatları
  • Piyasalar
    • Altın
    • Bes
    • Borsa
    • Finans
  • Araştırmalar
  • Girişim / Kobi
  • Sektörler
    • Eğitim
    • Enerji
    • Gıda
    • Holdingler
    • Emlak
    • Medya
    • Otomotiv
    • Perakende
    • Teknoloji
    • Tekstil
    • Turizm
    • Yönetim / Kariyer
  • Etkinlikler
  • YAZARLAR
    • Aram Ekin Duran
    • Abdülkadir Kahraman
    • Ayşegül Sakarya Pehlivan
    • Aysun Karabıyık Sarıkaya
    • Burcu Tuvay
    • Ceren Oral
    • Dr. Orhan Karaca
    • Talat Yeşiloğlu
    • Gözde Yeniova
    • Levent Gökmen
    • M. Fatih Köprü
    • Özlem Bay Yılmaz
    • Servet Topaloğlu
    • Sibel Atik
    • Talip Yılmaz
Sonuç yok
Bütün sonuçları gör
  • GÜNCEL
    • Kapak Konusu
    • Son Dakika
    • Haberler
    • Dünya
    • Video Galeri
    • Şirketler
    • Çalışma Hayatı ve Sosyal Güvenlik
    • Kulis
    • Dosya
    • Yatırımcı Köşesi
    • Üniversitelerden
  • Altın Fiyatları
  • Piyasalar
    • Altın
    • Bes
    • Borsa
    • Finans
  • Araştırmalar
  • Girişim / Kobi
  • Sektörler
    • Eğitim
    • Enerji
    • Gıda
    • Holdingler
    • Emlak
    • Medya
    • Otomotiv
    • Perakende
    • Teknoloji
    • Tekstil
    • Turizm
    • Yönetim / Kariyer
  • Etkinlikler
  • YAZARLAR
    • Aram Ekin Duran
    • Abdülkadir Kahraman
    • Ayşegül Sakarya Pehlivan
    • Aysun Karabıyık Sarıkaya
    • Burcu Tuvay
    • Ceren Oral
    • Dr. Orhan Karaca
    • Talat Yeşiloğlu
    • Gözde Yeniova
    • Levent Gökmen
    • M. Fatih Köprü
    • Özlem Bay Yılmaz
    • Servet Topaloğlu
    • Sibel Atik
    • Talip Yılmaz
Sonuç yok
Bütün sonuçları gör
Ekonomist
Sonuç yok
Bütün sonuçları gör
Anasayfa Haberler

Hollandalı polislere özel giysi üretiyor

2 Ağustos 2017 | 09:30:07
Haberler
A A
0
Hollandalı polislere özel giysi üretiyor
Facebook ile paylaşTwitter ile paylaşWhatsApp ile Paylaş

İzmir merkezli Narkonteks, global markalara private label üretim yapmanın yanı sıra kendi markası Blackspade’i de büyütüyor. Markasını 22 ülkeye ihraç eden şirket, yurtiçinde mağazalaşmaya da hız verdi.

ÖZLEM BAY YILMAZ
obay@ekonomist.com.tr

Narkonteks, bazı Avrupa ülkelerindeki güvenlik güçleri için teknik tekstil ürünleri de geliştiriyor. Geçen yıl 80 milyon TL ciro yapan şirket bu yıl 100 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Tekstil ve hazır giyim sektörü, gerek üretimde yaratılan katma değer gerekse ihracat gelirleri içindeki yüksek payı nedeniyle ekonomik kalkınma sürecindeki birçok ülke için önemli sektörlerden biri.

Türk tekstil sektörü de ürün kalitesi, moda ve trendleri belirleme gücüne sahip olması ve yüksek teknolojisiyle global ticarette önemli bir yere sahip. Öyle ki Türkiye bugün Avrupa’nın üçüncü büyük tekstil ihracatçısı, dünyanın ise altıncı büyük hazır giyim ihracatçısı konumunda bulunuyor.

Sektörün bu konuma gelmesinde kuşkusuz tekstil firmalarının payı büyük. İzmir merkezli Nar-konteks de bunlardan biri. I 2005 yılında Hollanda’da | faaliyet gösteren bir şirketin Türkiye’deki stratejik ortağı olarak kurulan Narkonteks bugün üç farklı kolda ilerliyor.

Riskleri azaltmak adına private label üretimin yanı sıra teknik tekstile ve kendi markasına da yatırım yapan Narkonteks, teknoloji ve IT altyapısını güçlendirerek büyümesini sürdürüyor.

22 ÜLKEYE İHRACAT
Narkonteks Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay, dünya markalarına private label üretim yapmanın yanı sıra kendi tekstil markaları Blackspade ürünlerini de 20’nin üzerinde ülkeye ihraç ettiklerini söylüyor.

Narbay, ayrıca 1,5 yıldır kendi markalarıyla mağazalaşmaya başladıklarını ifade ediyor. Toygar Narbay, “Teknik tekstil ürünleri ve koruyucu kıyafetler alanında da varız. Yurtdışında ihalelere giriyoruz. Son iki yıldır katıldığımız ihalelerin toplam değeri yaklaşık 40 milyon Euro ve kilogram başına ortalaması 50 Euro” diyor.

2007 yılında ‘Blackspade’ markasını yaratan şirket, bu marka çatısı altında tüm aile bireylerinin her türlü iklim koşullarında giyebilecekleri giysiler üretiyor. Blackspade’in ürün portföyünde yer alan kadın, erkek ve çocuk kategorilerinde iç giyim, ev giyimi, plaj giyimi, çorap, active ve thermal ürünleri, şirketin kendi mağazalarının yanı sıra Türkiye genelindeki 650 bayi, zincir mağazalardaki cornerlar ve online kanallar vasıtasıyla tüketicilere ulaşıyor.

Blackspade, distribütörler kanalıyla 22 ülkeye ihraç da ediliyor. Bu ülkelerde binin üzerinde noktaya dağıtım yapılıyor. Toygar Narbay, 2011 yılından bu yana markalı ihracat yaptıklarını ifade ediyor.

BEŞ YILDA 50 MAĞAZA
Blackspade’in kendi mağazalarını da açtıklarını dile getiren Toygar Narbay, başlangıçtaki mağaza hedeflerinin daha yüksek olduğunu ancak iç ve dış gelişmeler nedeniyle planlarını revize ettiklerini söylüyor. Bugün 10 mağazaları bulunduğunu ve 2017 sonuna kadar da temkinli büyüme planladıklarını dile getiren Narbay, şunları anlatıyor: “Yıl sonuna kadar birkaç mağaza daha açacağız. Önümüzdeki dönemde büyük şehirler başta olmak üzere tüm Türkiye’ye yayılmayı planlıyoruz.

Beş yıl içinde 50 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. İlk birkaç yıl kendi mağazalarımızı açacağız. Sonrasında ise franchise vermeyi planlıyoruz. Bu yıl asıl büyümemizin de perakendeden gelmesini bekliyoruz.”

YURTDIŞINA DA AÇILACAK
Perakendede Türkiye’de yeterince yayıldıktan sonra yurtdışına da açılmayı planlayan şirket, öncelikle çevre ülkelerde ve Rusya’da mağazalaşmak için fırsat kolluyor. Narkonteks, İzmir ve Manisa’daki toplam 17 bin metrekarelik iki üretim tesisinde faaliyet gösteriyor.

İki tesis için yaklaşık 10 milyon Euro’luk yatırım yapan şirketin bünyesinde 750 kişi çalışıyor. Şirket, yıllık 10 milyon adetlik üretim gerçekleştiriyor. Toygar Narbay, üretimin yüzde 60’ının Almanya, Hollanda ve İngiltere başta olmak üzere ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini söylüyor. Geçen yıl 80 milyon TL’lik ciroya ulaşan Narkonteks’in bu yılki ciro hedefi ise 100 milyon TL.

Şirket bu yıl iç pazarda yüzde 20, ihracatta ise yüzde 10’luk artış bekliyor.2013 yılında teknik tekstil alanına giriş yapan Narkonteks’in 30 kişilik mühendis kadrosu bu alanda AR-GE çalışmalarına odaklandı. Cirolarının yüzde 1,5‘ini AR-GE’ye ayırdıklarını belirten Toygar Narbay, konuşmasına şöyle devam ediyor: “Bir süre önce teknik tekstil ürünleri ve koruyucu kıyafetler alanında devlet ihalelerine girmeye ve devlet güvenlik birimlerinin özel ihtiyaçlarına yönelik ürünleri geliştirmeye başladık.

2014 ve 2015 yıllarında birçok uluslararası firmanın arasından sıyrılarak önemli ihaleleri aldık. Bu ihaleleri tamamen kendi know how’ımızla kazandık. Bunlar 10 yılı kapsayan ihaleler. Mesela Hollanda’da güvenlik birimlerinin ihalelerini aldık. Polis departmanının bazı dış giysi unsurlarını, tene temas eden ve mevsime göre serin tutan veya ısıtan, güç tutuşan kıyafetlerini biz üretiyoruz.”

SEKTÖR TOPARLANIYOR
Narkonteks Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay, tekstil sektörünün içinden gelen bir isim. Tekstil mühendisi olan Narbay, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nde (TGSD) başkan yardımcılığı yapıyor. Sekiz yıldır derneğin yönetim kurulunda yer alan Narbay, Ege Hazır Giyim İhracatçıları Birliği’nin de yönetim kurulunda bulunuyor.

2016 yılında 17 milyar dolar olarak gerçekleşen Türkiye hazır giyim ihracatının bu yılı geçen yıla yakın bir rakamla tamamlayacağını öngören Narbay, şöyle devam ediyor: “Özellikle geçen yıl tırmanan terör olayları ve 15 Temmuz sonrası yabancı sigorta şirketlerinin Türkiye’ye seyahat sigortası yapmamasının da etkisiyle yabancı alıcılar uzun bir süredir firma ziyaretlerine gelmiyordu.

Bu nedenle tüm firmalar aktif pazarlama yaparak bu dönemdeki olası kayıpların önüne geçtiler. Aldığımız duyumlara göre eylül ayından itibaren müşteriler ülkemizi tekrar ziyaret planlarına almış durumda. Bunu 2018 yılı için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.

 

Etiketler: HollandaihracatNarkonteksÖzlem Bay Yılmazprivate label
PaylaşımTweetGönder
Önceki Haber

Simit Sarayı’nda stratejik ortaklık

Sonraki Haber

Ayakkabı mağazacılığı ‘çok markalı’ büyüyor

Benzer Haberler

BIST 100 hisselerinin teknik analizi (25.9.2021)
Borsa

BIST 100 hisselerinin teknik analizi (25.6.2022)

25 Haziran 2022
Masa başı çalışanlar için 5 kritik öneri
Haberler

Masa başı çalışanlar için 5 kritik öneri

25 Haziran 2022
Küresel podcast pazarı nereye gidiyor, beklentiler ne?
Haberler

Küresel podcast pazarı nereye gidiyor, beklentiler ne?

25 Haziran 2022
Dış ticaret açığı ağustosta geriledi
Ekonomist

Kovid-19 sürecinde zirve yapan konteyner fiyatları düşüş eğiliminde

25 Haziran 2022
Yabancılar 35,8 milyon dolarlık hisse senedi aldı
Borsa

BİST 100’de bu hafta en çok prim yapan 3 hisse (20-24 Haziran)

25 Haziran 2022
Enflasyon açıklandı, memur ve emeklinin zam oranı belli oldu
Haberler

Asgari ücret trafiği hızlandı

25 Haziran 2022

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haftanın Öne Çıkanları

Enflasyon açıklandı, memur ve emeklinin zam oranı belli oldu
Haberler

Asgari ücret trafiği hızlandı

25 Haziran 2022

Asgari ücrette artışın gündeme gelmesi üzerine Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun tarafları olan işçi, işveren ve hükûmet temsilcileri arasında görüşmeler yoğunlaşırken...

Daha fazla oku

TESK’ten internetten kurbanlık alacaklara uyarı

Şekere yüzde 67 zam geldi

IMF, ABD ekonomisinin büyüme tahminlerini düşürdü

Kavcıoğlu: Hedefli ve selektif kredi bizim olmazsa olmazımız

Satın almak için tıklayın

Abone olmak için tıklayın

 


Son Haberler

BIST 100 hisselerinin teknik analizi (25.9.2021)

BIST 100 hisselerinin teknik analizi (25.6.2022)

25 Haziran 2022
Masa başı çalışanlar için 5 kritik öneri

Masa başı çalışanlar için 5 kritik öneri

25 Haziran 2022
Küresel podcast pazarı nereye gidiyor, beklentiler ne?

Küresel podcast pazarı nereye gidiyor, beklentiler ne?

25 Haziran 2022
Dış ticaret açığı ağustosta geriledi

Kovid-19 sürecinde zirve yapan konteyner fiyatları düşüş eğiliminde

25 Haziran 2022

Dünya Haberleri

“Eşi görülmemiş bir küresel açlık kriziyle karşı karşıyayız”
Dünya

“Eşi görülmemiş bir küresel açlık kriziyle karşı karşıyayız”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyanın "eşi görülmemiş" bir küresel açlık kriziyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Almanya'da, "Küresel...

24 Haziran 2022
Havadaki kaosa çözüm arayan Almanya rotayı Türkiye’ye çevirdi: 2 bin personel isteniyor
Dünya

Havadaki kaosa çözüm arayan Almanya rotayı Türkiye’ye çevirdi: 2 bin personel isteniyor

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, yolcu kontrolünden uçak bakımına ve uçuş görevlilerine kadar personel sıkıntısı nedeniyle 2 bin 200 uçuşunu...

24 Haziran 2022
ABD’de işsizlik maaşı başvuruları beklenenden az düştü
Dünya

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları beklenenden az düştü

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 18 Haziran ile biten haftada 229 bine gerileyerek beklenenden az düşüş gösterdi....

23 Haziran 2022
Doğalgaz fiyatları yeni yaptırım kararlarıyla sert yükseldi
Dünya

IEA Başkanından Avrupa’ya doğalgaz uyarısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Avrupa ülkelerinin acil durumda hayata geçirilecek doğalgaz dağıtım kısıtlama planlarını hazırlaması gerektiğini belirterek,...

23 Haziran 2022

  • ALTIN FİYATLARI
  • EKONOMİ TERİMLERİ SÖZLÜĞÜ
  • KREDİ HESAPLAMA
  • ARŞİV
  • KÜNYE
  • YAYIN İLKELERİ
  • AYDINLATMA METNİ
  • İŞ DÜNYASI ABONELİK PAKETİ
  • ÇEREZ POLİTİKASI
  • ABONE OL
  • SATIN AL

© 2016-2020 Ekonomist Dergisi. Bütün hakları gizlidir.

Sonuç yok
Bütün sonuçları gör
  • GÜNCEL
    • Kapak Konusu
    • Son Dakika
    • Haberler
    • Dünya
    • Video Galeri
    • Şirketler
    • Çalışma Hayatı ve Sosyal Güvenlik
    • Kulis
    • Dosya
    • Yatırımcı Köşesi
    • Üniversitelerden
  • Altın Fiyatları
  • Piyasalar
    • Altın
    • Bes
    • Borsa
    • Finans
  • Araştırmalar
  • Girişim / Kobi
  • Sektörler
    • Eğitim
    • Enerji
    • Gıda
    • Holdingler
    • Emlak
    • Medya
    • Otomotiv
    • Perakende
    • Teknoloji
    • Tekstil
    • Turizm
    • Yönetim / Kariyer
  • Etkinlikler
  • YAZARLAR
    • Aram Ekin Duran
    • Abdülkadir Kahraman
    • Ayşegül Sakarya Pehlivan
    • Aysun Karabıyık Sarıkaya
    • Burcu Tuvay
    • Ceren Oral
    • Dr. Orhan Karaca
    • Talat Yeşiloğlu
    • Gözde Yeniova
    • Levent Gökmen
    • M. Fatih Köprü
    • Özlem Bay Yılmaz
    • Servet Topaloğlu
    • Sibel Atik
    • Talip Yılmaz

© 2016-2020 Ekonomist Dergisi. Bütün hakları gizlidir.