USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Süt ve krema ihracatında bakanlığa düzenleme yetkisi

Songül Bilgili
Songül Bilgili
Süt ve krema ihracatında bakanlığa düzenleme yetkisi
Tarım ve Orman Bakanlığı, süt ve krema kati ihracatında dönemsel düzenlemeler yapmaya yetkili kılındı.




Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğle, Tarım ve Orman Bakanlığına dönemsel düzenlemeler yapma yetkisi verilen ürünlere "süt ve krema (konsantre edilmiş veya ilave şeker ya da diğer tatlandırıcı maddeleri içerenler)" kati ihracatı da eklendi.

Bakanlık daha önce patates, domates, kuru soğan, kuru sarımsak, hıyarlar ve kornişonlar, fasulye, patlıcan, sivri biber, zeytinler, adi fasulye, kırmızı mercimek, portakal, mandarin, limon, karpuzlar, elma, zeytinyağı ve fraksiyonları, kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatı, tavuk yumurtaları ve tereyağının da aralarında bulunduğu ürünlerin ihracatında gerektiğinde dönemsel düzenleme yapmakla yetkilendirilmişti.


0
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL