Aynı zamanda ilçede kuyumculuk yapan 55 yaşındaki Oğuzhan, Yenicami Mahallesi'nde yaklaşık 5,5 dönüm üzerine kurduğu serada, domates ve salatalık üretimine başladı. Yılda yaklaşık 100 ton domates yetiştiren Oğuzhan'ın kurduğu seraya gelen bazı vatandaşlar ürünleri kendi elleriyle toplayarak taze tüketmenin mutluluğunu yaşıyor.
1 YILDA 100 TON DOMATES, 25 TON SALATALIK

Üretici Kenan Oğuzhan, 12 yıl önce gittiği Antalya'da, seralardan etkilenerek ilçesinde de kurmaya karar verdiğini söyledi. İlk yıllarda deneme üretimi yaptığını belirten Oğuzhan, daha sonra serasını genişleterek 5,5 dönüme çıkarttığı ifade etti. Oğuzhan, şöyle konuştu:
"Seralarımızda domates ve salatalık yetiştiriyoruz. Bu sene ilk defa yer domatesi diktik, gördüğümüz kadarıyla gayet verimli. Yetiştirdiğimiz ürünleri de kendi ilçemizde tüketmekteyiz. Seraları bu konuma getirene kadar büyük çaba gösterdik. Başarının kestirme yolu yoktur. Yılda yaklaşık 100 ton domates, 25 ton salatalık üretiyoruz."
2 ÇIKAN ÜRÜN GÜNLÜK TÜKETİLİYOR

Ürünleri perakende olarak satışa sunduklarını anlatan Oğuzhan, yerli ürün olmasından dolayı fazla rağbet gördüğüne dikkati çekti. Fazla gelen ürünleri de manav arkadaşlarına verdiğini dile getiren Oğuzhan, "Şu an depolamaya gerek yok, çıkan ürün günlük tüketilmektedir. Vatandaşlarımızın gelip seralarımızı görmelerini istiyorum. Herkesin de bu seralardan yapmasını arzu ediyorum. Ailesine ekonomik katkı sağlayacağını düşünüyorum. Burada 5 çalışanımız var, aile olarak da biz yardım ediyoruz." diye konuştu.
3 SICAKLIK FARKLI DOMATESLERİ ETKİLİYOR

Oğuzhan, ilçede gece ve gündüz arasında 17-18 derece fark olmasının da domateslere farklı bir aroma kattığını öne sürdü. Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, üreticiyi tebrik etti. Üretimin önemine vurgu yapan Şimşek, "Üreticimiz tarıma katkı sağlamak için çaba sarf etmektedir. Yanında 5 aileyi de istihdam etmesi sevindirici bir durum. Umarım bu iş ilçemizde gelişir." ifadelerini kullandı.