Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep`te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.
Depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana'da yıkıma yol açtı.
Deprem sonrası bölgenin yeniden inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.
TRT Haber'de yer alan haber göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde konutların yapılacağı alanları belirledi.
İşte 9 ilde kesinleşen o alanlar, yapılacak konut sayısı...
1 ADIYAMAN
Mart-nisan sonuna kadar Adıyaman'da yaklaşık 26 bin konutun yapımına şehrin rezerv alanlarında başlanacak. Kentte, 9 bin 896 da köy konutu yapılacak.
Adıyaman Merkez İndere Mahallesinde de 4 milyon 850 bin metrekare alan üzerine 3 etapta toplam 26 bin konut inşa edilecek.
8 GAZİANTEP
Gaziantep'te, mart-nisan sonuna kadar 18 bin 500 konutun yapımına şehrin rezerv alanlarında başlanacak. Depremin yıkıma neden olduğu köylerde ise 9 bin 500 konut inşa edilecek.12 HATAY
Depremin en çok yıkıma neden olduğu illerden biri de Hatay`dı. Kentte, belirlenen alanlarda 15 bini köylerde olmak üzere toplamda 55 bin konut inşa edilecek.
Depremin en çok hissedildiği ilçelerden Antakya`da, 83 bin konut inşa edilecek. Kesinleşen alanlarda konutların yapımına mart-nisan sonuna kadar başlanması planlanıyor.
16 KAHRAMANMARAŞ
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta ise kesinleşen alanlarda 45 bin konut ve 13 bin köy evi inşa edilecek.19 MALATYA
Mart-nisan sonuna kadar Malatya'da 44 bin 700 konutun yapımına kesinleşen rezerv alanlarda başlanacak. Köylerde ise 17 bin 990 konut inşa edilecek.
Malatya'nın Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde belirlenen alanlara toplam 43 bin konut inşa edilecek.