USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

İstanbul'da mezarlık manzaralı sıfır evler! Binayla mezarlar arasındaki mesafe şaşırttı

Avcılar’da kentsel dönüşüm kapsamında yükselen yeni binaların Ambarlı Mezarlığı’na olan yakınlığı dikkat çekti. Mezarlığın hemen yanı başında inşa edilen sıfır dairelerin pencere ve balkonlarının doğrudan mezarlığa bakması ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı
İstanbul'da mezarlık manzaralı sıfır evler! Binayla mezarlar arasındaki mesafe şaşırttı

Avcılar’da kentsel dönüşüm kapsamında Ambarlı Mezarlığı’nın hemen yanına inşa edilen yeni binalar görenleri şaşırttı. Mezarlık ile yapıların neredeyse iç içe denilebilecek kadar yakın olması dikkat çekerken, sıfır dairelerin balkon ve pencerelerinin doğrudan mezarlığa açılması ortaya sıra dışı görüntüler çıkardı.

1 Mezarlık manzaralı sıfır daireler

Mezarlık manzaralı sıfır daireler

Kentsel dönüşümle birlikte yükselen yeni binaların mezarlık alanına son derece yakın konumda olması, bölgede alışılmışın dışında bir manzara ortaya çıkardı.

2 Mezarlık yerleşim alanının nerdeyse içerisinde

Mezarlık yerleşim alanının nerdeyse içerisinde

Görüntülerde, binanın hemen önünde çok sayıda mezarın bulunduğu, bazı bölümlerde ise yapı ile mezarlar arasında yalnızca dar bir geçiş alanının kaldığı görülüyor. 

Havadan çekilen görüntülerinde ise yeni yapıların mezarlığın hemen yanında yükseldiği ve çevredeki diğer binalarla birlikte mezarlığın yerleşim alanının adeta içerisinde kaldığı görülüyor.

3 Mezarlık taşlarıyla sadece birkaç metre var

Mezarlık taşlarıyla sadece birkaç metre var

Yapının katlarındaki pencere boşluklarından mezar taşlarının doğrudan görülebildiği dikkat çekerken, bazı dairelerin mezarlığa bakan cepheleri ortaya çıkıyor. 

Mezar taşları ile inşaatın dış duvarı arasında birkaç metre bulunuyor.

4 Daire sahipleir konuştu

Daire sahipleir konuştu

Kameralara konuşmaktan çekinen daire sahipleri ise mezarlığın bu kadar yakında olmasının kendileri açısından bir sorun oluşturmadığını ifade etti.

5 "Aslında mezarlık satıyorlar insanlara"

"Aslında mezarlık satıyorlar insanlara"

Avcılar'da yaşayan mezarlıktaki ilginç manzarayı fark eden Bekir Şen, "Avcılardaki müteahhitlerimiz sağ olsun burada daire satıyoruz diyorlar. Aslında mezarlık satıyorlar insanlara. Yani böyle bir yapı olabilir mi? Yani akıllara durgunluk verecek bir bina. Ben ilk gördüğümde şoka girdim. 

Ama görüyorsunuz adamlar binaları, çıkmaları görüyorsunuz şu anda resmen mezarlığın üstünde. Yani alt katlar, binanın alt katlı mezarlığın altında kalıyor. Nasıl bunlara imarına izin veriyorlar anlamış değilim yani. Bir gün bir yakınımızı Ambarlı mezarlığında ziyarete geldim. Bir de ne göreyim? Sıfır noktada binalar mezarlığa gelmiş. Yani alt giriş katlar mezarlığın altında kalmış. Yani adam balkondan direkt mezarlığa atlayabilecek durumda" ifadelerini kullandı.

6 "Çayınızı kahvenizi alıp bakacağınız başka bir yön yok"

"Çayınızı kahvenizi alıp bakacağınız başka bir yön yok"

Kentsel dönüşümü yapılan binaların en azından birkaç metre geri çekilmesi gerektiğini savunan Şen, "Ama bina sanki 1-2 metre daha çok mezarlığa çekilmiş gibi geldi. Yani çok bitişik nizam olmuş. 

Nasıl olacak bilmiyorum ama bence orada oturacak arkadaşlarda önce bir yürek olması lazım. Çünkü gerçekten mezarlık manzaralı daireler. Yani çayınızı kahvenizi alıp bakacağınız başka bir yön yok. Avcılar halkına bu daireler mi layık görülüyor" dedi.

0
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL