Bist 100
9530,47
0%
Bist 100
Dolar/TL
32,5259
0,4394%
Dolar/TL
Euro/TL
34,7507
0,5416%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0683
0,0932%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2489,45
1,07%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Kıyafet alışverişine sterilizasyon getirdi

11 Haziran 2020 | 10:33
Son Güncellenme: 27 Ekim 2022 | 15:38
Kıyafet alışverişine sterilizasyon getirdi
Covid-19, günlük yaşamda pek çok alışkanlığın değişmesine sebep olurken, hazır giyim alışverişlerinde kıyafet deneme korkusunu da beraberinde getirdi. Virüsün yüzeylerde belli bir süre yaşayabilmesi ve temas yoluyla bulaşabilmesi mağazalarda müşterileri, ilgilendikleri ürünü giyip deneme konusunda tereddütte bırakıyor. Bundan yola çıkan D2 Grup’un bünyesindeki Türk mühendislerin geliştirdiği ve ‘Hygiene BOX’ adı verilen cihaz, bu sorunu ortadan kaldırıyor. İki aylık bir AR -GE çalışması sonrası üretilen cihaz, kıyafetleri sadece 15 saniye içinde sterilize ediyor.

ÖZLEM BAY YILMAZ

obay@ekonomist.com.tr

D2 Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Dinçyılmaz, “Ameliyathanelerde kullanılan sterilizasyon sisteminin teknolojik bir uyarlaması olan ‘Hygiene BOX’ sayesinde kıyafet deneyecek olan mağaza müşterisi kimseye ihtiyaç duymadan deneyeceği ürünü sterilize edebilecek” diyor.

PEK ÇOK CİHAZ GELİŞTİRDİ

D2 Grup, medikal ve sağlık sektöründe birçok cihaz üretimi, ithalatı ve ihracatı işleri yapan bir firma. Ağırlıklı olarak estetik cihazları, zayıflama ve klinik cihazları üzerine çalışmalarını yoğun olarak sürüyor. Türkiye'de özellikle estetik cerrahların kullandığı ‘Frozen Face’ isimli cihaz D2 Grup tarafından üretildi. Şirket, bölgesel incelme sağlayan ‘Eximia’ isimli cihazı da İtalyanlarla birlikte geliştirdi. Korona salgınından sonra ise farklı bir ürünü piyasaya sundu.

Covid döneminin başlaması ile birlikte gelecekte yaşanacak normalleşme sürecinde ihtiyaçları belirleyip bir AR-GE çalışması başlattıklarını ve Hygiene BOX’ın bunun sonucunda ortaya çıktığını söyleyen Fuat Dinçyılmaz, “Bu süreç sonrasında önümüze, perakende markalarının müşterilerinin alışveriş yaparken karar verme aşamalarında kullandıkları kabin bölgeleri ve denedikleri ürünler konusunda büyük sorunlar yaşayacağı geldi” diyor.

KABİN ÖNLERİNDE KULLANILACAK

Tüketicilerin tek yapması gereken, giyeceği kıyafeti cihazın özel aparatına yerleştirmek. Cihaz otomatik iniş ve çıkış teknolojisi sayesinde ürünü içine alarak 200W UV/C ışınlarıyla sadece 15 saniyede yüzde 99 oranında sterilizasyon sağlıyor. Müşteriler ise cihazdan çıkan kıyafeti, başka kimse dokunmadan, üzerlerine giyip gönül rahatlığıyla deneyebiliyor. Cihazın sadece Covid-19'dan değil mantar, egzama ve başka bulaşıcı hastalık riskinden de koruduğunu dile getiren Fuat Dinçyılmaz, şunları anlatıyor: “Cihaz,130 cm yükseklik, 70 cm en ve 40 cm derinlik ölçüleriyle mağazalar içine ve giyinme kabini önlerine rahatlıkla konumlandırılabilecek şekilde tasarlanmış durumda. Ulaşabileceğimiz kadar çok perakendeciye ulaşıp onların sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz. Üretim kapasitemiz de herhangi bir sorun yok. İstediğimiz adette istediğimiz seviyede cihazı ürettirebilmekteyiz. Hazır giyim perakende sektörüne büyük kolaylık sağlayacak olan ürün, dünyada bu amaçla üretilen ilk ve tek cihaz olma özelliğine sahip.”

Kısa sürede İtalya, Almanya, Fransa gibi ülkelerden talepler aldıklarını aktaran Fuat Dinçyılmaz, öncelikle Türkiye'den gelen talepleri karşılamayı, sonrasındaysa üretim kapasitesi doğrultusunda dünya geneline satış yapmayı planladıklarını dile getiriyor. Fuat Dinçyılmaz, şunları ekliyor: “Cihazının ayakkabı, aksesuar ve oyuncak sektörü için de aynı sürede sterilizasyon sağlayan versiyonunu ürettik. Müşteriler hareket bandı üzerine koyacağı ürünleri kimseden yardım almadan kendileri sterilize edebilecek.”

Şirketin hedef kitlesi; A, A+ , B, B+ müşteri kitlesine sahip olan markalar. Biraz daha excluise ürün satanlar ve birebir mağazacılık yapan markalar.
Etiketler
Koronavirüs
0
Günün En Çok Okunanları
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL