USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

Nisan verileri açıklandı... Konut fiyat artışında yeni rekor

Songül Bilgili
Songül Bilgili
Nisan verileri açıklandı... Konut fiyat artışında yeni rekor




Konut Fiyat Endeksi (KFE), nisanda bir önceki aya göre yüzde 10,2, yıllık bazda yüzde 127 arttı.  

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Nisan 2022 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı.

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan (KFE) (2017=100), nisanda bir önceki aya göre yüzde 10,2 artarak 383,1 olarak kayıtlara geçti.

Konut Fiyat Endeksi, nisanda yıllık bazda yüzde 127 artarken, bu dönemde reel yükseliş yüzde 34,9 oldu. Bir önceki ay artış yüzde 110 olmuştu.

3 ilde artış oranları


Üç büyük il için konut fiyat endeksi değişimine bakıldığında nisanda bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 10,7, yüzde 10,6 ve yüzde 9,7 artış görüldü. Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 142,2, Ankara'da yüzde 130,9 ve İzmir'de yüzde 122,6 yükseldi.


Etiketler
Manşet
0
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL