DOLAR
40,89
0,02%
DOLAR
EURO
47,65
-0,04%
EURO
GRAM ALTIN
4361,66
-0,43%
GRAM ALTIN
BIST 100
10962,02
0,30%
BIST 100
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

20 milyon dolar yatırım yapacak

Albaraka Portföy tarafından kurulan ve 2019 yılından bu yana toplamda 67 girişime 33 milyon dolar yatırım gerçekleştiren APY Ventures’in yönettiği fon büyüklüğü 2,3 milyar TL’yi aştı.

10 Ağustos 2025 | 18:50
20 milyon dolar yatırım yapacak

APY Ventures 2025 sonuna kadar ise 20 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.

Ekonomist’in 03 - 16 Ağustos 2025 tarihli sayısından

Girişimcilik ekosisteminde uzun vadeli ve değer yaratma odaklı bir stratejiyle ilerleyen APY Ventures, bu yılın ilk altı ayında 8 şirkete 4 milyon dolar yatırım yaparak girişimcilik ekosistemine büyük katkı sağladı. Bu yılki hedeflerine bağlı olarak fintech, kurumsal yazılım ve siber güvenlik, yeşil enerji ve sürdürülebilirlik, tarım teknolojileri, sağlık teknolojileri ile oyun ve mobil uygulamalar gibi sektörlere odaklanan APY Ventures, aralarında TREASY, Saykal, Tark Games, Circle Games, Minted Connect, Jobtogo; devam yatırımlarından Milvus Robotics ve Fimple’ın da bulunduğu 8 girişime yatırım yaptı.

APY Ventures’in Fintech GSYF, Bilişim Vadisi GSYF, Start-up GSYF, OSTİM GSYF, T3 GSYF, İvedik GSYF ve Yeni Nesil Teknoloji GYSF ile yönettiği fonların toplam büyüklüğü 2,3 milyar TL, yani yaklaşık 62 milyon doları aşıyor.

SEKİZ FON YÖNETİYOR

APY Ventures olarak sadece bu yıl içerisinde 20 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen APY Ventures Fon Yöneticisi Mustafa Keçeli, “Bu yıl içerisinde yönettiğimiz sekiz fon ile 37 yatırım hedefi koyduk. Bunların içinde mükerrer yatırımlar da olacak. Bir şirkete birden fazla fonla yatırım yapma imkânımız bulunuyor. Tekil olarak baktığımızda ise minimum 20 yatırım diye hedefliyoruz” dedi. Yine bu yılki hedefleri arasında Yeni Nesil Teknoloji GSYF’nin üç yıl içinde toplam 1 milyar TL fon toplamasını beklediklerini kaydeden Keçeli, bu fona toplanacak sermayenin büyüme aşamasındaki (Preseed, Seed ve Series A) teknoloji odaklı girişimlere aktarılacak. Keçeli, “Özellikle 250 bin ile 2 milyon dolar arasında değişen yatırım tutarları ile aktarılacak ve bu sayede, Türkiye’nin teknoloji ekosistemine katkıda bulunurken, küresel ölçekte de yenilikçi girişimlerle bağlantılarımızı güçlendireceğiz” diye konuştu.

0

EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL