Bist 100
9530,47
0%
Bist 100
Dolar/TL
32,5259
0,4394%
Dolar/TL
Euro/TL
34,7507
0,5416%
Euro/TL
Euro/Dolar
1,0683
0,0932%
Euro/Dolar
Altın/Gram
2489,45
1,07%
Altın/Gram
Piyasaları
İncele
USD/TRY
Döviz Çevirici
TRY
USD
EUR
Hesapla

GYODER: Kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirmeliyiz

17 Ağustos 2020 | 09:58
Son Güncellenme: 27 Ekim 2022 | 16:25
GYODER: Kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirmeliyiz
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Mehmet Kalyoncu, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, “Sektör ve toplum olarak güvenli, kaliteli yapılaşma anlayışıyla hareket etmeli ve kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kalyoncu, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 21. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, depremde hayatını kaybeden vatandaşları bir kez daha rahmetle andıklarını ifade etti.

“Daha büyük acılar yaşamamak için depreme karşı hazırlıklı olmalıyız” diyen Kalyoncu, kentsel dönüşüm kavramının, kentsel kalkınmanın bir parçası olduğuna değinerek, “Yani bu sürece riskli yapı stokunun yıkılıp yeniden yapılması olarak değil, ekonomik, sosyolojik taraflarını da düşünerek bütüncül bir biçimde bakmak gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.

"Kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirmeliyiz"


Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Kalyoncu, “Sektör ve toplum olarak güvenli, kaliteli yapılaşma anlayışıyla hareket etmeli ve kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirmeliyiz. Burada fedakarlık gösterilmesi gerekiyorsa toplumun tüm paydaşları bu fedakarlığı göstermeli.“ ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin altyapısını son yıllarda dünya standartlarının üzerine çıkardığını vurgulayan Kalyoncu, şunları kaydetti:

“Herhangi bir afet durumunda, otoyolu, havalimanı, şehir hastanesi gibi imkanlar kriz yönetiminde kullanılacak çok önemli avantajlar. Öte yandan haberleşme altyapısı ve kesintisiz enerji temini de yine ülkemizin güçlü olduğu alanlar. Kamunun desteği ve yeni yasal düzenlemelerin de katkısı ile hiç vakit kaybetmeden dönüşüme odaklanılması gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’de bulunan toplam 20 milyon konutun risk alanı içindeki 6,5 milyonunun dönüşmesi gerektiğini, acil öncelikli 1,5 milyon konutun ise 2023’e kadar dönüştürüleceğini açıkladı. 300 bini İstanbul’da bulunan, ülke genelindeki toplam 1.5 milyon konutun acil dönüşümünün gerçekleştirilmesi için atılan her türlü adımın desteklenmesi gerekiyor.”
0
Günün En Çok Okunanları
EKONOMİST YENİ SAYI
Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun.
ABONE OL