SPK, son bülteninde Artemis Halı AŞ'nin 25.35 liradan halka arzını onayladığını duyurdu. Artemis Halı'nın halka arzıyla ilgili detaylar da belli oldu. İşte Artemis Halı halka arzıyla ilgili merak edilen soruların yanıtları:
ARTEMİS HALI HALKA ARZ TARİHİ
Artemis Halı AŞ'nin halka arzı için 27-28 Şubat tarihlerinde talep toplanacak. Halka arz fiyatı pay başına 25,35 lira olarak belirlenen şirketin 20 milyon lira sermaye artırımı olarak payları satışa çıkacak. Böylece şirketin yüzde 28,57'si halka açılmış olacak.
ARTEMİS HALI KAÇ LOT DAĞITACAK?
Toplam Lot: 20.000.000
Arz Büyüklüğü: 507.000.000₺
SPK bültenine göre Artemis Halı'nın 50 milyon TL olan sermayesinin 70 milyon TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşan 20 milyon TL pay halka arz edilecek.
ARTEMİS HALI HALKA ARZ FİYATI
1 TL nominal değerli paylar 25,35 TL sabit fiyat üzerinden satılacak. Artemis Halı halka arzı eşit dağıtım olarak gerçekleşecek. Şirket, katılım endeksine uygun olduğunu duyurdu.
Artemis Halı Sembolü (Borsa Kodu) Ne Olacak?
Artemis Halı’nın sembolü “ARTMS” olacak.
ARTEMİS HALI HAKKINDA
İzahnameye göre Şirket 16.07.2012'de BGM Halı Sanayi ve Ticaret AŞ unvanı ile kuruldu. 2015 tarihli genel kurul kararı ile unvanını Artemis Halı AŞ olarak değiştirdi. Şirketin faaliyet konusu her türlü el halısı, makine halısı, yolluk, seccade, kilim, battaniye ve tekstil ürünleri imalatı, ihracatı, alım-satım ve pazarlamasını yapmak. İzahnameye göre yurtiçinde 2 ana bayi kanalıyla 81 ilde 1500 üzerinde satış noktasıyla hizmet sunabiliyor. Şirket üretimini Gaziantep'te bulunan fabrikasında gerçekleştiriyor.
ARTEMİS HALI KİMİN?
Şirketin ana sahipleri Batallı Ailesi fertleri Davut Batallı ve Davut Tolga Batallı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Davut Tolga Batallı.
ARTEMİS HALI'DAN HALKA ARZ AÇIKLAMASI
Artemis Halı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, AA muhabirine, Artemis Halı'nın 2012'de Gaziantep'te kurulduğunu ve Türkiye halı sektöründe Gaziantep'in lider konumda olduğunu söyledi.
Batallı, "Acme Holding olarak bu şirketi ilk kurarken markalaşma için kurmuştuk. Bizim bütün yatırımlarımız Türkiye'de Artemis'i iyi bilinen bir marka yapmaktı. Şu an Türkiye genelinde 1600 noktaya ulaşmış vaziyetteyiz ve perakende sektöründe de iyi bir konumdayız. Bunların yanında bizim ihracat rakamlarımız her geçen gün artıyor." şeklinde konuştu. Artemis Halı olarak hiçbir zaman ucuz segmentteki ürünlere odaklanmadıklarını belirten Batallı, katma değerli ve kaliteli ürünlere odaklandıklarını ve böyle devam ettiklerini ifade etti.
- "Artemis Halı inanmanın ve başarmanın bir öyküsü"
Batallı, amaçlarının daha kurumsal, ciddi, izlenilebilir, gözlemlenebilir bir şirket olması olduğunu aktararak, "Halka arz olmakta kurumsallık açısından çok önemli bir süreç. 27-28 Şubat'ta talep toplamalarımız olacak. Kamunun, halkın, yatırımcıların olduğu çok daha fazla ortaklı bir şirketiz. Onun için sorumluluklarımız buna göre olacak. Çalışmalarımız buna göre olacak. Bundan sonraki süreçte şirketin çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum." diye konuştu.
Batallı, halka arzdan elde edecekleri gelirle Gaziantep'teki fabrikalarının üzerine çatı GES kuracaklarını ve ilave yatırımlar yapacaklarını bildirdi.
Katma değerli ürünler yapmanın bir şirketin geleceğiyle alakalı çok daha verimli olacağına inandıklarını belirten Batallı, şunları kaydetti:
"Sahaya girdiğiniz zaman orada rekabetteki fayda maliyet analizine baktığınızda da çok daha artılarınız oluyor. Artemis Halı'nın özelinde Türkiye halı ihracatında çok ciddi bir pazara sahip. Orta Doğu, Amerika ve Avrupa diye baktığınız zaman hatta Afrika ülkelerinde de pazar artmaya başladı. Hiçbir zaman için sadece ihracat veya sadece iç piyasa diye bakmadık. Hep hem ihracat hem iç piyasanın olacağı ürünlerimizin beğeniye sunulacağı bir pazar arayışımız oldu. Burada da istediğimiz noktalara getirdik.
Artemis Halı, inanmanın ve başarmanın bir öyküsüydü bizim için. Holding olarak başka sektörlerde de varız. Artemis Halı, yatırımcılara vereceği güvenle yatırımcılardan gelen taleplerle kendisini daha da büyütmeye, daha iyi bir kapasiteye çıkmaya, daha fazla ihracat yapmaya başlayacak. Onun için yatırımcılarımız bize güvenebilirler, inanabilirler. Hep birlikte bu işi çok daha iyi yere getireceğimize inanıyoruz."
FON KULLANIM YERLERİ
Fabrikada kapasite artırıcı makine yatırımları ve enerji maliyetini düşüren yatırımlar: Yüzde 40 - Yüzde 50)
Finansal borçların faiz ve anapara ödemelerinin yapılması (Yüzde 25-Yüzde 30)
İşletme sermayesinin güçlendirilmesi (Yüzde 25-Yüzde 30)